1220

by Alex Nogueira
1220 Alex Nogueira

The search for simplicity, bowing to the canons of the past , the clear intention of using architecture as a path of territory and form of expression of “difference”… These are some of the requirements that guided the program under (intentionally or not) , much as metallic structure is common for many years, are easily countable copies directed to peripheral housing present in this town (Campo Grande/MS, even next a million people, values the “conventionality”), the geometric and strongly orthogonal character, partly, perhaps, of a controlling nature, fruit of modernism (however this is not a feature of the most admirable) or personality (for more than that is not a characteristic of the most admirable).
The highest bidder soil binds the plot more generously on the bottom, where a glass door which accounts for almost the entire rear facade, gives access to the deck, and continuous view of the garden, the place where heaven and a yellow sculpture made with the leftovers of the metal structure (profiles ” I” Gerdau) dominate micro landscape (the particular universe). This large aperture for background contrasts sharply with the hermetic and closed front, both for privacy and solar protection, where a cloth horizontal metal of brises addresses these and other issues.
The structure is apparent and mixed, both concrete and metal profiles are part of the aesthetic proposal, both for its inherent visual appearance and explained either by the vain and balances achieved, a game that tries to be subtle and objective.
Integrator with a strong desire to plant boils down modulated in a large environment that splits into three basic needs: live, feed and rest, as usually happens, the furniture play a key role in setting and “fragmentation” of these spaces. The bathroom is the only room isolated, and even hydraulic wall dividing the kitchen, their access is returned to the room. 45 square meters (484 square feet) reflect a proposed small private ambitions, few lines, few materials, environments, and a little bit of personality.

Photos by: André Barbosa

  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira
  • 1220 Alex Nogueira

Sponsor

Sponsor

  • The Club Hotel

    The Club Hotel

    Ministy of Design, architectural firm with bases in Singapore and Bejing, have designed The Club Hotel. Each of the 22 rooms in this chic, boutique hotel offers its own unique layo...

  • Calistoga Residence

    Calistoga Residence

    This project was a residence for a couple from the Washington D.C. area. The original house was a poorly conceived series of stucco boxes with no relationship to the outdoor spaces...

  • 533House

    533House

    Tokyo-based studio SUWA Architects + Engineers has designed the 533House project, a single story contemporary home located in a cold region of Nagano prefecture, Japan. ...

  • Chosun Residence

    Chosun Residence

    Situated on the south facing slopes of Vancouver’s north shore mountains, the Chosun residence pays homage to the tenets of modern architecture while incorporating distinctly reg...

  • Mosewich House

    Mosewich House

    This functional and inviting family house is perched on the edge of a steep slope in a suburban setting. Existing ponderosa pines, bunch-grass and sagebrush were carefully preserve...

  • Marrickville House

    Marrickville House

    This project involves the subdivision of an inner city block in Marrickville into 2 torrens titled properties, and the construction of 2 semi detached houses as contemporary infill...

  • Scandinavian Design: Bright One Bedroom Pad in Central Stockholm

    Scandinavian Design: Brig..

    Spotted on ESNY, this cool one bedroom, one bath pad is located in a 1906 building, in the heart of Vasastan, a city district in central Stockholm, Sweden. It measures 690 square f...

  • The Open Box House

    The Open Box House

    A-cero presents Open box house, a project in the outskirts of Madrid. It is a 750m2 house designed according to the A-cero sculptural philosophy.
    This is inspired in the “...

  • House GePo

    House GePo

    Belgian architectural firm OYO – Open Y Office has created the House GePo. Completed in 2012, this 1,938 square foot contemporary home in Wijgmaal, Belgium, features a clean and ...

  • Cube shaped scholar library in catskill mountains

    Cube shaped scholar libra..

    Scholar’s Library was designed by architect Peter Gluck and is located in the Catskill Mountains, northwest of New York, USA. This unusual building accommodates over 10 000 books...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.