31 Blair House

by ONG&ONG
31 Blair House ONG&ONG

Many historic elements were left untouched in the 306 m2 space, retaining the site’s historical essence and providing a quaint contrast to the unit’s modern interior.
What distinguishes this conservation house from most others is the unorthodox first floor layout, which places the kitchen and dining space right at the entrance. This was done in light of the
fact that most parties centre around the food, and this arrangement allows guests to casually mingle with their hosts as they cook.

Since the house was intended for rental, a neutral colour palette was employed to complement the changing tastes between individual tenants. Bamboo is a recurrent theme throughout the house,
from the forecourt garden to the sand-blasted motifs within.
31 Blair Road is an innovative response to the constraints of conservation building, successfully marrying the old with the new to create a charming living space.

Photos by: Tim Nolan

Source: ANP

  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG
  • 31 Blair House ONG&ONG

Sponsor

Sponsor

  • Lakefront Residence

    Lakefront Residence

    Waterfront lots along private Lake Barcroft in Falls Church, Virginia are rare finds in the real estate market, so when this lot became available, the clients took the house as it ...

  • Residence Zoetermeer

    Residence Zoetermeer

    The original house, built in 1999 has undergone a complete transformation. The original house consisted of vertical rectangular volumes with three floors. Attached to the volume wa...

  • Remlshelf

    Remlshelf

    Architecture students Tadej Podakar and Luka Fabjan of TRIpike studio have created the REMLshelf. It is a modular wall shelving unit consists of uniformly shaped 7 wooden strips.

  • The Offset

    The Offset

    The idea of the project is to capture south light exposure on an eastwest lot by splitting and offsetting the second floor of a narrow and deep infill house.
    The offset betw...

  • House Boz

    House Boz

    House Boz situated on a hill within a secluded nature estate in Pretoria East was originally destined for a very different location on a hillside in Mafikeng.
    The client req...

  • Apartment in Panorama-Voula

    Apartment in Panorama-Vou..

    Two apartments were transformed into one to accommodate a young couple and a future family. The result was a bright apartment with a feeling of lightness and tranquility.
    S...

  • House Gulm

    House Gulm

    The House Gulm is located on a southern slope overlooking the Walgau and the Rätikon group. Completely detached at the edge of the settlement area the house is situated close to t...

  • Animal Music

    Animal Music

    These are the offices of Animal Music, a music recording studio. Our main idea for this project was to depurate and clean the chaotic space of the common areas. We created a new sp...

  • Motorlight Uplight Collection

    Motorlight Uplight Collec..

    The Motorlight is a unique variable angle lighting collection designed by Jake Dyson. The lighting collection is available in two versions; Motorlight Wall and Motorlight Floor. Ea...

  • Jln Angin Laut

    Jln Angin Laut

    Presenting a sleek façade to its neighbours. The finely detailed screens of No. 19 Jln Angin Laut conceal a house nestled gently into a garden.
    Its entrance elevated above ...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.