Agua House

by Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas

The site is 2.000sq. meters (21,530 sq ft), facing the Northeast, looking at the Canal Arias river., in the suburbs of Buenos Aires. It has 450sq meters (4,840 sq ft) and it is designed for a couple without kids, with, in the ground floor, a program of very big reception areas, that opens and closes by very big wooden sliding doors that hides into the walls.
In the first floor are the Master Bedroom and another small bedroom for guests.
The house is designed based on two stone walls (made of Laja Neuquen) that interact all over the house. The colour of the stone is the origin of all the color pallet of the house.
Water surrounds the house, and that is the origin of the name of it…… Agua in English means Water. A very large swimming pool crosses the site, and you can see linear ponds of water all around the house.
The landscape all the time gets to the building across it’s big crystal facades. The light transforms the house along the day.

Photos by: Daniel Tejo, Adriana Edith Sierchuk

  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas
  • Agua House Barrionuevo Sierchuk Arquitectas

Sponsor

Sponsor

  • V + D Set

    V + D Set

    V + D Set by BAK arquitectos:
    “This work is the result of a process that began in 2004 with the construction of a summer house in the forest of Mar Azul.
    It was nec...

  • Loft in NOHO

    Loft in NOHO

    Loft in NOHO by JENDRETZKI has been completed in New York City, United States. The loft was completed in 2012 and features 3,003 square feet of living space. Fl...

  • 2290

    2290

    2290 is a private residence designed by Arch11 and located in Boulder, Colorado. The exterior of the home is populated by a rugged landscape of boulders and shrubs, while the inter...

  • Sense

    Sense

    Japanese architect Kazutoshi Imanaga has designed the Sense house. Completed in 2012, this 3,660 square foot contemporary home is located in Tokyo, Japan. ...

  • Maylands Additions

    Maylands Additions

    The project is a highly crafted response to the clients requests for a house that respects the strength and delicacy of the existing. It is a work of humility that builds on the ma...

  • Green Shadow House

    Green Shadow House

    Green Shadow House is designed by architect Mutsue Hayakusa. The design concept of the house is the repeated use of the right angles that mixes with grid pattern and the simple ver...

  • Endemico Resguardo Silvestre

    Endemico Resguardo Silves..

    Located in Valle de Guadalupe «Mexico’s Wine Country», Baja California,Endémico Resguardo Silvestre is a set of twenty independent rooms of twenty square meters each, operated...

  • Scandinavian Design: Beautiful Apartment with Mezzanine

    Scandinavian Design: Beau..

    Located in the heart of Eriksberg, one of Gothenburg’s finest modern neighborhoods, this 1,334 square-foot apartment was completed in 2008. The 10-foot high windows facing south ...

  • Eco Friendly Retreat in Ontario

    Eco Friendly Retreat in O..

    Set on the Cliffside of a much-cherished lake, this cottage seeks to enhance the extraordinary surrounding scenery through the thoughtful integration of building elements with the ...

  • Casa La Tomatina

    Casa La Tomatina

    The project of this weekend house in the countryside is divided into two parts: an open, welcoming glass volume open to views and public functions of the house, and an enclosed sto...