Aguas Claras House

by Ramon Coz + Benjamin Ortiz
Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz

The house is inserted in the terrain taking advantage of the panoramic views and topography.
A perpendicular slope towards the sights and the main volume define two levels which are linked by a single vertical element, the black edged stone chimney that goes through both floors.
Access at the top level leads to major facilities: living, dining, kitchen areas and master bedroom, accompanied with two wind protected terraces and a balcony running across all its length, defined by the recessed glass windows in its west view.
The lower level contains five bedrooms and a family room.
The immediate surroundings and the panoramic views towards the ocean’s horizon, determine the main building programme to open its body parallel to this gifted sight, while all circulations take place around the building’s forest sides.
The said situation defines two distinctly different sides; it comes forward with a fully glazed facade that opens entirely to the sea views, when the back entrance is defined with a sealed facade, worked out with timber sleepers interspersed with glass, giving partial views of the woods.

Photos by: Sergio Pirrone

  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz
  • Aguas Claras House Ramon Coz + Benjamin Ortiz

Sponsor

Sponsor

  • Villa G

    Villa G

    Villa G lies like a white landmark in the soft landscape at Hjellestad, near Bergen. The house is large yet not dominating, modern but not pretentious. The house has a futuristic...

  • Carpinteria Foothills Residence

    Carpinteria Foothills Res..

    This contemporary residence is designed to seamlessly open unto the panoramic coastal ridge-top site via expansive operable glazed walls. The glazed transparency is balanced and th...

  • Anish Amin House

    Anish Amin House

    Tropical living is all about blurring the boundaries of indoor and outdoor allowing the inhabitant to use both spaces exclusively as well as in conjunction.
    The house is con...

  • Green Screen House

    Green Screen House

    The green screen which is coved in front of building is very important function to explain for this design. This green screen are for the sun protection against inside room, and fo...

  • The Medic’s House

    The Medic’s House

    The Medic’s House is a two story rear extension and renovation project, commissioned by two Winchester based Doctors upon the arrival of their new baby daughter.
    The need ...

  • YSY House in Seto

    YSY House in Seto

    Nagoya-based studio AUAU has completed the YSY House project in 2010. The 1,960 square foot residence was designed for a family of four. The two story house is located on a small h...

  • House CZ

    House CZ

    Portuguese design studio SAMI Arquitectos have designed the House CZ in São Roque do Pico, Ilha do Pico, Açores, Portugal. Photos by: FG + SG Architectural Photo...

  • Nautilus Studio

    Nautilus Studio

    Most artists if pressed could work in the most awkward of spaces, adapting to their means. Our artist wanted a space that would call her to create. The studio is tucked in between ...

  • PPLB 0422, a Low Energy House in Town

    PPLB 0422, a Low Energy H..

    This single-family house with three facades and five bedrooms is the result of an optimization of areas and volume of living space according to the town-planning specifications in ...

  • A House in Kisami

    A House in Kisami

    The ‘A’ House in Kisami is a private retreat overlooking the ocean at the southernmost tip of the Izu Peninsula, about 180km south of Tokyo. Located at the end of a tiny mounta...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.