Alvarez Beach House

by Longhi Architects
Alvarez Beach House Longhi Architects

Alvarez Beach House is located on a cliff of Playa Misterio, a gated beach community 117 Km. south of Lima. With vehicular and pedestrian access at approximately 50 meters over sea level, Alvarez Beach House was the answer to specific program requirements given by the client, a successful surgeon with a large family.
The social area of the house was placed near the entry, occupying two levels while accommodations for children and parents were organized in two parts: the two levels above the social area were designated for the boys and their guests and 3 levels below social area for the parents, girls and their guests.
Swimming pool and recreational facilities were located at lower levels occupying a series of terraces designed to connect the house with the ocean.

Photos by: Juan Solano, CHOlon Photography

  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects
  • Alvarez Beach House Longhi Architects

Sponsor

Sponsor

  • Blacksmiths Workshop

    Blacksmiths Workshop

    London-based designer Jason MacLean has converted an old 18th century cottage and blacksmiths workshop into a cosy and contemporary three bedroom family home. The house is located ...

  • Laurel Way

    Laurel Way

    One aesthetic idea driving the creation of Laurel Way was that each room or space should be a jewel box, an individually conceived, precisely functional and dramatic sensory experi...

  • House In

    House In

    If the standard of the modern family group is said to be a nuclear family, I feel that the contemporary family is evolving even further. The nuclear family is breaking down, result...

  • House on Lake Okoboji

    House on Lake Okoboji

    It’s all about the lake,” was our clients’ direction when we began designing this vacation home in rural Iowa.
    Located in rural Iowa, Lake Okoboji is a part of a glaci...

  • Sky Box Apartment

    Sky Box Apartment

    This Sky Box Apartment was designed by Centric Design Group, and is located in the Netherlands. The property boasts a vast terrace which looks out into the surrounding piers. ...

  • Before/After: Sonoma Residence

    Before/After: Sonoma Resi..

    House for “Locavore” farmers
    Project and Client Description
    This agricultural property in Sonoma is the home of two scientists who are involved in a number of far...

  • Steel Wood Table

    Steel Wood Table

    Young Canadian designer Thom Fougere has created the Steel Wood Table. The table is made of finely crafted cherry wood. It is composed of four solid wood planks. Two large wood pla...

  • Lady Peel House

    Lady Peel House

    Description: The Birthplace of Beatrice Lillie known as Lady Peel, over a century old, is now rejuvenated and playing a new role. With respect for the actress who once lived there,...

  • Donoso – Smith House

    Donoso – Smith House

    The request was not direct with the owners, it was commissioned by a commercial developer who wanted a residence that would accommodate a range of spatial needs yet stand apart fro...

  • V4 House

    V4 House

    This 2012 WAF nominee by Studio MK27 blurs the division between the indoors and the outdoors. It is a contemporary house located in São Paulo, Brazil. Photos ...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.