Animal Music

by Nidolab
Animal Music Nidolab

These are the offices of Animal Music, a music recording studio. Our main idea for this project was to depurate and clean the chaotic space of the common areas. We created a new space that contains a very long high table where different activities could evolve. This was the main intervention done where visitors are welcome to sit or browse though the floor to ceiling bookcase while waiting for a meeting.
All the iron work present in the original construction was painted in black to contrast with the natural wood that was applied to all the new furniture and construction.
A former office was converted into a spacious kitchen were co-workers can meet, cook and interchange on their works. A lounge area was created that integrates the outer space of a terrace through the use of a wooden deck and windows that can open full way.

Photos by: Federico Kulekdjian

  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab
  • Animal Music Nidolab

Sponsor

Sponsor

  • La Florida Residence

    La Florida Residence

    The Florida’s house is one of the most representative project in our office.
    From the beginning of the project we knew that one of the most important factors influencing t...

  • Two Family House K

    Two Family House K

    Tokyo-based studio Hiroyuki Shinozaki Architects has completed the House K project in 2011. This 1,738 square foot contemporary home for two families is located in Tokyo, Japan. ...

  • Stunning Coastal House in Costa Rica

    Stunning Coastal House in..

    A flexible building perimeter provides a seamless flow from inside to out that completely blends the built environment with the natural setting and the spectacular views.
    Th...

  • Apartment in Parque das Nações

    Apartment in Parque das N..

    The intervention was focused primarily on the interior architecture and on the adaptation of the space to the wishes and needs of the residents, who wanted a minimal environment di...

  • Pachamac House

    Pachamac House

    The Site
    In the old days in Peru the selection of the site for a specific Inca building (use) was the most important action to be taken, only when found the right site is th...

  • Sliding House

    Sliding House

    The brief was a self-build house to retire to in order to grow food, entertain and enjoy the landscape. The site offered a combination of rolling England and agricultural Holland, ...

  • Island Retreat

    Island Retreat

    Auckland-based architectural firm Fearon Hay Architects has designed the Island Retreat on Waiheke Island, New Zealand. Island Retreat by Fearon Hay Architects: "An ar...

  • Restaurant La Ville de Pins

    Restaurant La Ville de Pi..

    ‘La Ville de Pins’ is a French Restaurant Remodeling project in Sinsa-dong, Gangnam-gu, which is the hottest district at metropolitan area in the city of Seoul, Korea.
    ...

  • House in South-Western Australia

    House in South-Western Au..

    Located in South-Western Australia, The private residence reflects an approach which distils built form as an expression of landscape and newly formed places connected to place.

  • Fishers Island Glass House

    Fishers Island Glass Hous..

    Meandering gardens and woods, sparked with daffodils, peonies and daylilies, flank the straight drive in. Up ahead near the path’s end is an aperture framed by an arbor of apple ...