Ant-house

by mA-style Architects
Ant-house mA-style Architects

The outer wall of black covers whole cube, and that screens visual field completely. Inside of heavy door, the space turns to vivid yellow covered by larch plywood. It seems that the world changed. It looks like hiding place. This is the house which lives married couple and their three sons.
We planned ambiguous space without partition a room. By doing so, it makes us free use of the space.
First of all, we drew simple rectangle without any daring idea on the ground for suiting the cost. Second, we sat up panels along the line. Then, we lined kitchen, washroom, desk and storage shelves. The space is like a room, but it also would be passage. In the middle of first and second , we placed free place. Top of the space is gable roof, it makes new blank in the house. The blank is free, the sunlight and the wind comes into the space from aperture. In the night time, we can hear the singing of insects and also can feel moonlight.
The space also enable us to see each other. The space that has no partition does not have usual conception as a room. So, we can give the role for the space as our favor.
In the cube which was covered by black wall, very free world becomes larger like ant’s nest.

Photos by: Kai Nakamura

  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects
  • Ant-house mA-style Architects

Sponsor

Sponsor

  • Gramercy Park Townhouse

    Gramercy Park Townhouse

    With its grand bones and patrician façade, this 1848 Gramercy Park townhouse presented exciting challenges for the new generation of the Isaly family. Previous conversions had lef...

  • Residential Church XL

    Residential Church XL

    Context
    In the Netherlands there are hundreds of empty churches. Since 1970 more than 1000 churches are closed by church communities. More than 1/3 was demolished and half o...

  • Slice shelf

    Slice shelf

    What would a shelving system look like if playful customization was its main Objective ? This question urged the Danish design studio KiBiSi to design SLICE – an architectural re...

  • A.B. House

    A.B. House

    The house is built in a residential area in the north of Timisoara, Romania. Nearby, there is another Andreescu & Gaivoronschi house designed 13 years ago, which developed the same...

  • The Deck House

    The Deck House

    The Deck House was designed by Choo Gim Wah Architect and is located in Janda Baik, a small village in Pahang, Malaysia. The home is perched on a steep hill and surrounded by a lus...

  • Zephyros Villa

    Zephyros Villa

    ”The shadow of your project is captured in the landscape, so you must first hearken it” said Renzo Piano.
    From the early stages of the elaboration of the sketches we had...

  • Trastevere

    Trastevere

    A 38 sq m (410 sq ft) suite in the heart of the historical quarter of Trastevere. The designers, Sara Cimarelli and Giorgio Opolka, partners in the Archifacturing office, have desi...

  • Balnarring House

    Balnarring House

    The brief called for a family holiday house where family could be together but not on top of one another. The wide, north-facing block some 5 minutes walk from Balnarring Beach on ...

  • Scandinavian Design: The Home of Morten Bo Jensen

    Scandinavian Design: The ..

    The Apartment & the inhabitants
    Chief designer in Vipp, Morten Bo Jensen, has settled down in a private space that reflects how he works professionally. Together with his gi...

  • Bill’s House

    Bill’s House

    This house was designed for a client in Sydney’s inner west. The client is a concrete contractor who planned to build the house himself. As a result the house was designed to mak...