Apartment Near A Park

by HOLA Design
Apartment Near A Park HOLA Design

The main challenge for us was to separate additional room with no loosing impression of spatiality and reconcile a variety of materials which investors love with steel, keeping cohesion. The owners wanted to have diverse a apartment. The only thing they dislike were “white and dull,” in their opinion, interiors. What they liked was nature, connection of wide range of high quality materials but materials which are not very common in interiors. They wanted stones and wood but no marble, travertine and granite and no exotic wood.
We created an apartment in which every wall was design. Painted walls are only behind curtains. In a corridor on one side you can find upholstered panels with copper brackets. On the other side of this corridor on the walls we gave black glass with 3D laminated picture of trees. Full high doors are in black polished lacquer. On the bottom of these doors there is a night, linear LED lighting.
Copper appears also as a frame for over 3m (10-foot) high mirror in the entrance hall. In entrance hall there are also bended veneered doors which are smoothly continued with bended veneered panels on wall. We’ve used modified oak

veneer on walls and custom made furniture. Floors are covered with stained oak and natural basalt stone. In the middle of the living room there is a low wall hand made by the Polish mason. Whole kitchen island (top and front panels) are also made from the same stone. Main wall in the living room is covered with huge concrete plates.
How to relax and feel nature – lie down on the chaise just under the real tree watching a calm, real fire in bio fireplace . The tree was a leitmotif for the interior of this apartment. This motif you can find also in the main bathroom on walls in the shower area and above the bathtub. On walls in this bathroom you can also find Antalya Cream stone which finishes (corrugated) was also hand made by the mason.
Completely separate words in this apartment are two children bedrooms. One for the small princess who loves Disney and second one for not yet born child (hope this new baby will love teddy bears :) )

Photos courtesy of HOLA Design

  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design
  • Apartment Near A Park HOLA Design

Sponsor

Sponsor

  • House N

    House N

    Built in 1938, this Noordwijk seaside villa was originally the holiday home of a concrete factory owner. Battered and blustered by the salty sea weather over the decades, the house...

  • KN House

    KN House

    The Client is a guitarist who is born and grows up in Hanoi – the capital of Vietnam. He would like to own a living space that reflects the nature of housing of Hanoian as well a...

  • Open Box 2

    Open Box 2

    Open Box 2 involved modernizing a boxy 1940s stucco house. The original house was a series of small, dark rooms with a completely unfinished ground floor and little connection to t...

  • Skype’s North American Headquarters in Palo Alto

    Skype’s North American ..

    The project entailed a tenant improvement of 54,000 square feet of existing office space to support 250 employees involved in high technology development.
    Photos courtes...

  • Depot House

    Depot House

    The Shepaug River Valley Railroad, which ran along the Bantam River in the late 19th century, stopped at this location, once the site of a tiny local train depot. We saved and rein...

  • L23 House

    L23 House

    The house land is oriented to West. On the East limit, where the municipal road gives access, features a rugged topography, due to the existence of a slope. Beyond the slope, the l...

  • Body House

    Body House

    The site of this private house is part of a residential redevelopment in Katendrecht, a harbor pier south of Hotel New York. Until the 1970’s Katendrecht was still completely sur...

  • The Factory

    The Factory

    In 1973 Ricardo Bofill discovered a cement factory, part of an industrial complex from the turn of the century, comprising over 30 silos, underground galleries and huge engine room...

  • Family Home in Mallorca

    Family Home in Mallorca

    This family home is located in Mallorca, Spain. It was designed by Marga Rotger in 2009. Family Home in Mallorca by Marga Rotger: "A modern house that has used nobl...

  • Anti Patio

    Anti Patio

    The terraced plot is located on the eastern slope of the hill, with a 10-15 km panoramic view characteristic of a penthouse. The layout of the house enables its 180-degree exposure...