Apartment

by the Beach
Apartment the Beach

Existing site was an old sea facing apartment with private backyard facing the sea. The existing structure needed a lot of repair. The high walls of existing structure did not sufficiently explore the great view of the Juhu Beach. The challenge was to revamp the entire structure and transform it into a contemporary home.
A progressive couple, highly well traveled. The requirement was to create a contemporary home that could be visually seamlessly connected to the ocean beyond. AV technology and lighting needed to be integrated within the scheme.
The apartment had to be visually connected to the view beyond. The concrete railings were replaced by laminated glass railings which help in creating an unobstructive feel of the sea beyond. Large aluminium windows were installed to protect the apartment from the heavy ocean winds. The overall internal scheme needed to be spartan & muted, with a lot of white, so that the view and all the selected B&O speakers and furniture could hold its performance in the serene space.
The house integrates indoor and outdoor spaces by taking advantage of natural light & coastal breezes, providing its occupants with an inextricable relationship to the landscape and surrounding environment. The design of this house is centered around warm colours and luxurious material palette which exudes elegance and sophistication. Entire house is finished in white Makrana Marble. The Beolab speakers from B&O, integration of lighting and music in automation systems add to the quality and luxury driven look and feel of the home. A lot of emphasis has been given on final fit and finish which reflects the inimitable style of ZZ Architects. By blurring the boundaries between interior and exterior, the house seamlessly connects with the ocean beyond and is truly a relaxed and comfortable personal retreat for the homeowners.

Photos courtesy of ZZ Architects

  • Apartment the Beach
  • Apartment the Beach
  • Apartment the Beach
  • Apartment the Beach
  • Apartment the Beach
  • Apartment the Beach
  • Apartment the Beach
  • Apartment the Beach
  • Apartment the Beach
  • Apartment the Beach
  • Apartment the Beach
  • Apartment the Beach

Sponsor

Sponsor

  • House Gulm

    House Gulm

    The House Gulm is located on a southern slope overlooking the Walgau and the Rätikon group. Completely detached at the edge of the settlement area the house is situated close to t...

  • California Contemporary

    California Contemporary

    California Contemporary is the work of Rozalynn Woods Interior Design, and it is located in Southern California. The home is stylish and chic, with a design that is fresh and clean...

  • Chambord Residence

    Chambord Residence

    The client wanted to utilize the second storey of her 1920s duplex by converting her former rental unit into 3 bedrooms and an office space. While the grey-stone front facade only ...

  • House on the Bay

    House on the Bay

    Russian architect Andrey Tiguntsev has designed the House on the Bay project for a family of three. Completed in 2010, this two story contemporary home is located in Mill Fold vill...

  • Open House

    Open House

    This project sets out to explore the physical and tactile language of building materials. Using timber as the basis we explored how particular materials responded to touch, sight, ...

  • Allen Residence

    Allen Residence

    Fayetteville is located in the Arkansas Ozarks and is home to the University of Arkansas, including the Fay Jones School of Architecture. One of the home owners is a Professor and ...

  • Space saving Tiny Studio Apertment

    Space saving Tiny Studio ..

    This small but highly sophisticated studio apartment is built in the East Village of NYC by JPDA. The house is built on very small foot print but has all the facilities and comfort...

  • Aaland Summerhouse

    Aaland Summerhouse

    Summerhouse Aaland was designed by Todd Saunders and Tommie Wilhelmsen in the Fall of 2002. This house takes the form of a continuous, long, folded wooden structure that incorporat...

  • House B-Wald

    House B-Wald

    Two anthracite-coloured building volumes glittering in the sunlight can be seen from the road. The gate in between them opens to a private world.
    From up here, one looks dow...

  • The Living Cube

    The Living Cube

    The Living Cube is a work of innovative design by Till Koenneker. It presents a multipurpose solution for storage and distribution in small apartments and various other spaces, fun...