Apartment in Panorama-Voula

by Lm Architects
Apartment in Panorama-Voula Lm Architects

Two apartments were transformed into one to accommodate a young couple and a future family. The result was a bright apartment with a feeling of lightness and tranquility.
Seeking for interior axis of transparency lead the architects to create large windows extended to full height achieving continuity between interior and exterior.
The internal walls were,done away with wherever possible or replaced by transparent surfaces and functional partitions like the wardrobe wall behind which the master bathroom disappears.
The selected light colored materials projected on white background walls gave the space a relaxing aura dominated by clear lines and simplicity of form.

Photos by: Studio Paterakis

  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects
  • Apartment in Panorama-Voula Lm Architects

Sponsor

Sponsor

  • BES Pavilion

    BES Pavilion

    BES pavilion is a service space for an open community, focusing on the aspects of art and culture. Located in the central Ha Tinh city, BES (Bamboo + Earth + Stone) is set up from ...

  • Apartamento YN

    Apartamento YN

    This apartment of 110 m² (1184 ft²), in a typical Higienópolis modernist building with light, won the reform project that met the demands of the resident, an artist who likes we...

  • Torquay House

    Torquay House

    This project attempts to challenge our traditional notions of how buildings can exist both in a coastal environment and in this case also the context of an emerging built form and ...

  • 31 South Water Street

    31 South Water Street

    31 South Water Street is a residential project completed by Patrick Ahearn Architect. It is located on Martha's Vineyard, an island south of Cape Cod, Massachusetts. ...

  • Annandale House

    Annandale House

    The site for this house is closely bounded by residential units to the south-west and the Piano Factory warehouse apartment conversion to the north. The west and east offer framed ...

  • Wedge House

    Wedge House

    We were approached by clients looking to unlock the potential of a backland site set in the rear half of an existing suburban garden in Surrey. Their brief was to create a contempo...

  • The Pearle

    The Pearle

    The Pearle is a substantial home able to easily accommodate a growing family. The master suite is a highlight, with its big walk-in robe and ensuite bathroom, and it’s one of fou...

  • Absolute Beachfront Villa

    Absolute Beachfront Villa

    On a peninsula in an area of outstanding natural beauty on Phuket’s east coast, this spectacular six bedroom beachfront villa is located within an exceptional, private developmen...

  • The Kimber Modern

    The Kimber Modern

    BBA was first approached by the owners of the KimberModern in October 2005 regarding their idea of building a sort of tiny hotel at 110 The Circle – an overgrown triangular lot i...

  • Dune Road Residence

    Dune Road Residence

    This low-key two-story house is sited on a classic ocean front site. The original house, slated for demolition, was built into the dune before current coastal construction standard...