Apartment in Parque das Nações

by Nuno Ladeiro
Apartment in Parque das Nações Nuno Ladeiro

The intervention was focused primarily on the interior architecture and on the adaptation of the space to the wishes and needs of the residents, who wanted a minimal environment distinguish with objects of excellence. The existing parts were valued and contextualized. The owners already had most of the furniture and decorative objects. They are collectors of works of art, not by its value or authors, but they choose according to their personal taste and what it represents at the sentimental level. Most objects are related to travel. Therefore, we seek to rehabilitate and enhance the apartment and, at the same time, adapting it to the memories and to the existing furniture.
The Duplex has a good solar exposure and the monochrome environment makes the space sober and comfortable. To break down the excess of luminosity, the walls opposed to the windows were covered with black “Cimento Di Luna”. Everything else was white and bright. The living room was separated from the dining room with a sliding door of large dimensions. More than a door, it was created a mobile wall.
The kitchen, small has it was, didn’t suffer profound modifications. The walls and the floors were as well covered with “microcimento”. The furniture was also renovated.
The most significant changes occurred on the second floor. The stairs to access this floor were completely redesigned, as well as the corridor that gives access to the rooms. In the couple’s suit, a more sophisticated environment was created, with space for a closet and another bathroom, whose walls were coated by Carrara marble and new sanitary ceramics. There was a special focus on the timelessness and on the resistance of the materials, on objects that are aging but do not go out of style.
From a conceptual and formal point of view, the interior of the apartment embraced a contemporary style in which predominates the geometric line and light and dark shades, as well as the record of memory.

Photos by Nuno Ladeiro

  • Apartment in Parque das Nações Nuno Ladeiro
  • Apartment in Parque das Nações Nuno Ladeiro
  • Apartment in Parque das Nações Nuno Ladeiro
  • Apartment in Parque das Nações Nuno Ladeiro
  • Apartment in Parque das Nações Nuno Ladeiro
  • Apartment in Parque das Nações Nuno Ladeiro
  • Apartment in Parque das Nações Nuno Ladeiro
  • Apartment in Parque das Nações Nuno Ladeiro
  • Apartment in Parque das Nações Nuno Ladeiro
  • Apartment in Parque das Nações Nuno Ladeiro
  • Apartment in Parque das Nações Nuno Ladeiro

Sponsor

Sponsor

  • Casa Mirador

    Casa Mirador

    At first glance, the pavilion displays an ambiguous form of vernacular construction and a deliberate modern building.
    Settled in Casablanca Valley sitting on top of a hill,...

  • Clifton View 7

    Clifton View 7

    The clients brief was to completely strip out the double-level apartment and to re-configure the interior layout to accommodate four bedrooms, en-suite, a gym, entertainment cockta...

  • Principe’s Box House

    Principe’s Box House

    This project involved the rehabilitation of a 53 sqm (570 square-foot) apartment for a young couple. The apartment, located in the top floor of a building of 1910, was originally d...

  • Tubola Round Wall-Mounted Shelves

    Tubola Round Wall-Mounted..

    Italian design studio AK47 has created the Tubola shelves. The round wall-mounted storage shelves can be arranged in various ways depending on the needs. The Tubola shelves are mad...

  • Residence Zoetermeer

    Residence Zoetermeer

    The original house, built in 1999 has undergone a complete transformation. The original house consisted of vertical rectangular volumes with three floors. Attached to the volume wa...

  • Bellarine Peninsula House

    Bellarine Peninsula House

    Melbourne-based architectural firm Inarc Architects has created the Bellarine Peninsula House. Completed in 2010, this contemporary homes is located in Barwon Heads, Australia. ...

  • Attico Migani

    Attico Migani

    The project concerns the arrangement of the interior and exterior of a house on the top floor of a new building in Lugano.
    The clients wanted a tailored solution that could ...

  • The Inspiration

    The Inspiration

    Welcome to The Inspiration, a home that’s likely to inspire all kinds of fun. The huge entertainment zone incorporates open-plan living and meals spaces, which flow out onto a bi...

  • The Leblanc-Cox Residence

    The Leblanc-Cox Residence

    Texas-based architect Charles Todd Helton has designed the Leblanc-Cox Residence. This contemporary home is marked by high ceilings and open spaces. It is located in Houston, Texas...

  • The Open Box House

    The Open Box House

    A-cero presents Open box house, a project in the outskirts of Madrid. It is a 750m2 house designed according to the A-cero sculptural philosophy.
    This is inspired in the “...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.