Asia Residential Resort

by Piet Boon Architecture
Asia Residential Resort Piet Boon Architecture

Oak Valley is a high-end, ecologically-sustainable golf and ski resort with private residences situated around a museum designed by leading Japanese architect Tadao Ando. For this project, Piet Boon® was commissioned to design and furnish a private residence. As Korean culture stresses the importance of protecting nature, we created an organic plan that seamlessly integrates with the surrounding landscape. The house has its own distinct shape – graphic and bold – reflecting the visual language used throughout this assignment. Extra-long bricks made from local granite were used for the exterior which makes the house almost appear to grow out of the ground, while the straight line detailing
of the bricks gives it a distinguished, contemporary look. The design was made for a client with a refined sense of style, so when choosing the materials we ensured there was a balance with the tranquil color scheme. We called the routing the ‘flow of the river’. It begins at the entrance to the house as a small mountain stream. It then widens, encompassing more air and space, before ending with a sweeping panoramic vista across the lush mountainous surroundings.

Photos courtesy of Piet Boon Architecture

  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture
  • Asia Residential Resort Piet Boon Architecture

Sponsor

Sponsor

  • House GePo

    House GePo

    Belgian architectural firm OYO – Open Y Office has created the House GePo. Completed in 2012, this 1,938 square foot contemporary home in Wijgmaal, Belgium, features a clean and ...

  • The Overhang House

    The Overhang House

    The brief required a house for a family of five on a 350 Sq. meters (3770 square feet) site, located in the suburbs of Delhi. The clients aspired for a contemporary, iconic house t...

  • Apartment Near A Park

    Apartment Near A Park

    The main challenge for us was to separate additional room with no loosing impression of spatiality and reconcile a variety of materials which investors love with steel, keeping coh...

  • Cube shaped scholar library in catskill mountains

    Cube shaped scholar libra..

    Scholar’s Library was designed by architect Peter Gluck and is located in the Catskill Mountains, northwest of New York, USA. This unusual building accommodates over 10 000 books...

  • Cloudy House

    Cloudy House

    Danish architectural firm LASC Studio has designed the Cloudy House, an extension to a house from the '30s in Copenhagen. Following is some information from the architect, "The roo...

  • House Studio

    House Studio

    Italian Architectural firm Studiota has designed the House Studio project. Located on Via Bertola in Turin, Italy, this 915 square foot two bedroom apartment was completely remodel...

  • Skirt + Rock Extension House

    Skirt + Rock Extension Ho..

    Australian practice MCK Architects has designed the Skirt + Rock House in Sydney, Australia. It is an extension built for a modest bungalow situated on a hill overlooking Vaucluse ...

  • Barud House

    Barud House

    It is superfluous to emphasize that, from our very first visit to the site, impressed by a pink Cyclamen growing out of the rocky face, we decided to allow ourselves to be guided b...

  • The Nuler-Cudahy Residence

    The Nuler-Cudahy Residenc..

    This partial tear-down and reconstruction of a ’50′s modern home explores opportunities opened when one is freed from traditional design imperatives that limit architectural ex...

  • House CZ

    House CZ

    Portuguese design studio SAMI Arquitectos have designed the House CZ in São Roque do Pico, Ilha do Pico, Açores, Portugal. Photos by: FG + SG Architectural Photo...