Attico Migani

by Victor Vasilev
Attico Migani Victor Vasilev

The project concerns the arrangement of the interior and exterior of a house on the top floor of a new building in Lugano.
The clients wanted a tailored solution that could add a home heating system in accordance with the rationalist character of this architecture in Ticino.
The element ‘key’ of the proposed solution is the teak paneling. This ‘hides’ the gates of service areas (guest bathroom, storage and internal lift), but its real function is to create a sense of unity among the various rooms of the house.
The choice of material has been driven by the desire to maintain the continuity of perception between inside and outside. The floors are covered with basalt stone and teak was used for the flat roof.
Most of the furniture was custom made, while the lighting is built into the architecture. Some ‘icons’ of design complete the ensemble.

Photos by: Adriano Pecchio

  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev
  • Attico Migani Victor Vasilev

Sponsor

Sponsor

  • Grace Santorini Hotel

    Grace Santorini Hotel

    This 20-room hotel is carved into the cliff-face 300m above Santorini’s volcanic caldera. The understated design allows this extraordinary landscape to take centre stage. The hot...

  • Astley Castle

    Astley Castle

    Astley is a remote site with rich historic resonance: a moated castle, lake, church and the ghost of pleasure gardens are grouped around a shallow ridge. After decades of decline a...

  • Beyond The Hill

    Beyond The Hill

    A Gallery in the Center Creating Communications and Connecting the House and Community
    The house stands on a site facing a narrow, steep slope. Across the street is a wood, ...

  • Leonard Residence

    Leonard Residence

    Perched at the edge of a canyon in the Hollywood Hills of California, the Leonard Residence carefully mixes program adjacencies and architectural styling to cater to the living sty...

  • House NC

    House NC

    650 square meters were needed to solve all the requirements of the owner. The house would have to be spread over three floors in order to adjust to about 10 meters in height differ...

  • Chopstick Stool

    Chopstick Stool

    Description from the designer: Ryan Horsman and I developed the Chopstick/Steamer Stool as part of a summer abroad program at B.A.S.E. Beijing with support from founders Robert Man...

  • Single Family House with Garden

    Single Family House with ..

    It is a single family detached house. The irregular plot has one side facing the street and another facing the field (in the future it will be a street) The other two sides are fac...

  • Visualizations

    Visualizations

    The following is a collection of visualizations created by Triple D Visuals. They envision sophisticated residences with elegant juxtapositions of textures and materials coming tog...

  • Aura Collection

    Aura Collection

    Description from the designer: The Aura collection consists of a variety of three circle shaped lighting items in different sizes.

    Crafted of Anodized aluminium and ...

  • Fun House

    Fun House

    The project for an apartment in Juan les Pins designed by Studio UdA developed by Andrea Marcante and Adelaide Testa tackles the issue of holiday homes. The small size of the apart...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.