BLLTT House

by Enrique Barberis
BLLTT House Enrique Barberis

The house is situated at Pilar Town which is located at 42 kilometres from Buenos Aires city, Argentina.It was design to be used as a weekend house. Is located over an atypical land that is a corner and has a triangular shape.
We seeked for a simple answer for implantation through a strip on the ground floor, in which social activity takes place: the desktop, the barbecue, the pool, patios, dining room and kitchen, melted in one space program.
Despite each space having its own mark, his personality, we worked on the idea of functional patency. On this strip rests a sober volume geometry, which is offset respect to the ground floor, creating different situations of access and galleries.
The sun path, was especially taken into consideration when deciding the implantation. So it was decided to open the house to the north to make possible to capture the morning sun, so that spills on every room of the house.
The south façade support services, bathrooms, kitchen, fireplace, and a cava protected from sunlight. The proximity of the street to this façade, sued to solve a a privacy issue.
In this search, the particular natural environment, characterized by foliage, shot a singular form of resolving a service façade, which offers organic blend with vegetation, and as a result adopt the protagonic character.
The patios articulate the interior and exterior of the house through uses. The concept was to build an unique interior – exterior space . The internal landscapes are modified with the different moments of the intensity of the sun and the succession of seasons.
The north facade, opens into the park, expressing the architectural program.The uses, colors, textures, patios, volumes, water, sun, grass, fire, life, are expressed synthetically, without outbursts, accompanying environmental harmony.

Photos by: Alejandro Peral

Sponsor

Sponsor

  • Shuswap Cabin

    Shuswap Cabin

    This project is located on a south-facing, gently-sloping site on the southern shore of Shuswap Lake in BC. Mature Cedar, Fir and Poplar trees litter the site on the north, west an...

  • Art Warehouse

    Art Warehouse

    Between olive, oleander and cypress trees, in a 4000 m2 (43,055 ft2) plot and a few meters away from his dwelling in Dilesi, Boeotia, the ancient Delion, the erection of the new wo...

  • Valdemorillo Residence

    Valdemorillo Residence

    The project was commissioned by a couple of journalists who seek peace on the outskirts of the city.
    The house is broken into three volumes to suit the rugged topography of ...

  • Loukas Residence

    Loukas Residence

    This residence is a round shaped fair face concrete building, with a semi detached rectangle entrance.
    The long narrow windows following the form of the structure look out ...

  • Skycourt House

    Skycourt House

    SKYCOURT is an ambitious renovation project that involved transforming a Japan bubble era house into a modern home connected to the city and the sunlight. The house is located in a...

  • Small Home Office

    Small Home Office

    An OfficePOD provides a working environment that is separate to home life. The hassle free OfficePOD service deals with everything from site survey and installation through to cust...

  • Spoticam

    Spoticam

    Security cameras are like a robot and it is base of our new light concept. Name is "Spoticam", created by Antrepo Design Industry. It comes with adjustable arm, you can use it on y...

  • Island Retreat

    Island Retreat

    Auckland-based architectural firm Fearon Hay Architects has designed the Island Retreat on Waiheke Island, New Zealand. Island Retreat by Fearon Hay Architects: "An ar...

  • V12K0102 30 Running Metre of House

    V12K0102 30 Running Metre..

    With their V12K0102 residence Pasel.Künzel Architects created a remarkable project on an almost triangular building plot, the remnant of an inner city housing block.
    On a 3...

  • Coniferous Collection

    Coniferous Collection

    Coniferous is a collection of stools created by London-based design studio Joint Perspectives. Shaped and inspired by conifer pine trees, the stools come in pairs and in three diff...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.