Beach House in Las Arenas

by Javier Artadi Arquitectos
Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos

The project consists of a small house on a beach a hundred miles south of Lima and explores the expansion of the conventional uses of a beach house. To that end, a container box has been created, a space that integrates the living-dining room and terrace with pool, within which various elements have been designed (conventional and unconventional furniture) that offer multiple use options.
Architecturally, the volume has been strategically perforated along some planes in order to control sunlight and to achieve a selective visual approach (towards the sky, the sea, etc.), and it has been deliberately suspended above the garden to add an air of weightlessness and freedom to the architectural experience of the users.
Functionally, the main volume is surrounded by sleeping and service areas. There the kitchen and master bedroom can be found, which are both visually connected with the terrace and pool, and through them, with the skyline.
The project intends to incorporate a new typological option extending the architectonic spectre of the desert coast of Peru in the beginnings of this new century.

Photos by: Alexander Kornhuber

  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos
  • Beach House in Las Arenas Javier Artadi Arquitectos

Sponsor

Sponsor

  • A-cero IN Store in Madrid

    A-cero IN Store in Madrid

    A-cero presents the interior of the store A-Cero IN  located in Madrid, Spain, and dedicated to the interior design services provided by the architects firm. Impressive work! ...

  • Boaçava House

    Boaçava House

    Boaçava House was developed from an adaptations of its original design with a boost of the outdoor/indoor relationship. Supported by 4 columns only, the house rises up from the gr...

  • Davidson Residence

    Davidson Residence

    This 3,000-square-foot single-family residence reflects the client’s desire for a house that would relate primarily to its garden and would have an open contemporary feeling.  <...

  • Modern Apartment Interior Design in Odessa

    Modern Apartment Interior..

    Ukrainian designer Eno Getiashvili transformed a 1,184 square foot cluttered apartment into a comfy and modern home. This apartment is located in downtown Odessa, the fifth largest...

  • Small Cube House

    Small Cube House

    This small cube overlooking Chuckanut Bay in bellingham, Washington is home office of Peter Frazier. With glass on three sides of the house, it gives amazing views of land and bay....

  • Tangga House

    Tangga House

    The house is a contemporary interpretation of a traditional courtyard house, laid out around a central green courtyard with a double height stair and entry area forming the focal p...

  • Scandinavian Design: Beautiful Apartment with Mezzanine

    Scandinavian Design: Beau..

    Located in the heart of Eriksberg, one of Gothenburg’s finest modern neighborhoods, this 1,334 square-foot apartment was completed in 2008. The 10-foot high windows facing south ...

  • Villa Topoject

    Villa Topoject

    The house is located in a small valley in a mountainous area near Seoul, Korea. While the valley slopes upward, series of houses intermittently continue facing a 3 meter wide road....

  • Contemporary Addition Designed

    Contemporary Addition Des..

    The core idea for this house was a room in the garden. A large brief for a small site provided the genesis of a concept that would set as it’s premise an idea of openness and the...

  • Loppa

    Loppa

    Loppa is a pendant lamp that surrounds the light much like an envelope enclosing a letter. The paper structure supports the from and diffuses the light, giving a warm glow to the a...

  • Two-Story Penthouse with Stunning Roof Terraces and Swimming Pool

    Two-Story Penthouse with Stunning Roof Terraces and Swimming Pool by in Tribeca

  • Bull children furniture

    Bull children furniture by Ander Lizaso