Beyond The Hill

by acaa
Beyond The Hill acaa

A Gallery in the Center Creating Communications and Connecting the House and Community
The house stands on a site facing a narrow, steep slope. Across the street is a wood, which promises a pleasant view with fresh greenery in summer and crimson foliage in autumn. The client’s request was a residential house containing a small gallery and office.
The request suggested that the house must be open to the town community. My answer to the requirement was to build the house “afloat”. To be precise, the gallery is the only grounded room, which is surrounded by a breezy and sunny wood deck raised at about 1m. Round hollow on the deck floor accommodates a round bench, where people can sit and enjoy meals while watching over the wood view.
The space may also serve as the external gallery. The wood deck, tilted towards the sloped road in front of the house, created a place where the internal and external areas of the house meet and interacts. The residential area and office can be approached via respective staircases.
The internal space of the residential area consists of a dining kitchen on the right and facing the wood, and a floor on the left, surrounding the courtyard and spirally ascending.

Photos by: Hiroshi Ueda, Ryogo Utatsu

  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa
  • Beyond The Hill acaa

Sponsor

Sponsor

  • House in Savion

    House in Savion

    Tel Aviv-based studio Alex Meitlis has recently completed the House in Savion project. This 4,520 square foot tow-story residence is located outside of Tel Aviv, Israel. ...

  • Twin Megaphones

    Twin Megaphones

    In Japanese, the word shitsurae means “installation” or “arrangement.” To simplify a bit, it means to arrange a given object or situation in a way that suits its nature and...

  • The Nuler-Cudahy Residence

    The Nuler-Cudahy Residenc..

    This partial tear-down and reconstruction of a ’50′s modern home explores opportunities opened when one is freed from traditional design imperatives that limit architectural ex...

  • NEW Hotel

    NEW Hotel

    The project of re-NEW-ing the former Olympic Palace Hotel, a fixture on Filellinon Street, was all about establishing the right Brazilian-Greek connection. Leaving behind their tra...

  • Mosewich House

    Mosewich House

    This functional and inviting family house is perched on the edge of a steep slope in a suburban setting. Existing ponderosa pines, bunch-grass and sagebrush were carefully preserve...

  • CGM House

    CGM House

    The main challenge of this house was making a ‘primary residence’ compatible with the context and environment of a ‘vacation house’. There were two basic requests at the be...

  • The Carrillo Residence

    The Carrillo Residence

    The Carrillo Residence occupies a long narrow site on the rim of Santa Monica Canyon with distant views of the Pacific Ocean. Designed for a young couple with two children, the hou...

  • Yves Boutique Apartment Building

    Yves Boutique Apartment B..

    Surrounded by the very best Sydney has to offer, residents will find everything they love right on their doorstep – from the beautiful harbour, beaches, parks and golf courses to ...

  • Penthouse in Mokotów

    Penthouse in Mokotów

    Spacious penthouse located on the 12th floor with beautiful views of Warsaw. Spacious living room with an open kitchen and a large sliding window on the terrace. Main wall in the l...

  • Residencia DF

    Residencia DF

    Residencia DF is located in São Paulo, Brazil and was designed by Pupo Gaspar Arquitetura. The home is all warm elegance, with rich woods and earthy colors all around. ...