Black on White

by Parasite Studio
Black on White Parasite Studio

The main theme of the project – a dark box containing private spaces sustained by a series of white walls which delineate the semipublic spaces, is completed by the relations a contemporary living environment needs to establish to its environment, either built or natural. The system of courtyards together with the main living spaces mediates the transition between public and private, being made up in relation to the landscape and the natural light, designed to assure the intimacy, communication and exposure needed by a young family.

The whole space on the ground level, the exterior one of the courtyard and the interior one of the living areas is divided and ordered by a series of white walls that cross it, support the box that comprises the bedroom and split it into five exterior courtyards, differently orientated and having different degrees of permeability. Seen from the outside, the interior functions are divided in two typologies: spaces of a strong public character, those of the day routine, located on the ground-floor, opened and fluid and the private spaces that host the night activities, located on the first floor and enclosed in a black volume. From the inside the delimitation is much more flexible and can be largely dictated by its users. The living room, kitchen and dining area are open functional areas contained by a large space, partially delimited by the white walls, similar to the courtyards. On the ground floor the space remains fluid, white and strongly flooded by natural light, minimally furnished with simple volumes. The large windows allow almost complete opening, counting on the flexibility of the interior/exterior delimitation.

Photos by: Attila Wenczel/Parasite Studio

  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio
  • Black on White Parasite Studio

Sponsor

Sponsor

  • The Factory

    The Factory

    In 1973 Ricardo Bofill discovered a cement factory, part of an industrial complex from the turn of the century, comprising over 30 silos, underground galleries and huge engine room...

  • Caro Hotel

    Caro Hotel

    Located in the heart of the city, little more than 200 metres from Valencia Cathedral and the Basilica, the Caro Hotel is the first historical monument-hotel in Valencia. An urban ...

  • Daylight House

    Daylight House

    This is a house in which residents live under natural lighting from the sky.
    The site is five minutes walk from the railway station, and it is surrounded by a mixture of det...

  • Apartment in Kiev

    Apartment in Kiev

    The project was implemented by architect Irina Mayetnaya and Mikhail Golub. The 1,000 square feet apartment is located in Kiev, Ukraine. The apartment layout planning was limited b...

  • Curious lamp

    Curious lamp

    The lamp Curious can be used for both work and pleasure. It can be opened up to make it brighter or folded down, where the light will luminate through an opening in the wood. A spa...

  • Casa La Punta

    Casa La Punta

    Located in La Riviera Nayarit – Punta Mita, Mexico, the commission consists of a rest house for an unusual couple, so the house should stay away from stereotypes of regionalist d...

  • Villa Geldrop

    Villa Geldrop

    Hofman Dujardin Architects designed a large villa set in the Dutch countryside. It is no ordinary house, however. What appears at first sight to be a simple block with an angled ro...

  • The Wall House

    The Wall House

    The wall house, situated in Baruch, a city in the state of Gujarat, is conceptualized as an interior-architectural project, where there is no clear distinction where the architectu...

  • Apartment With A Retractable Interior Wall

    Apartment With A Retracta..

    Fertility Design, a Chinese firm,  recently created this understated, contemporary apartment. The space includes a movable wall that separates the home office and library from the...

  • Espace Le Moyne

    Espace Le Moyne

    The project was to re-configure a 1600sq.ft, 2 storey in Old Montreal. The challenge was to create open divisions to optimize the area, respecting the integrity and rich, historic ...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.