Box House in Boulder, Colorado

by Studio H:T
Box House in Boulder, Colorado Studio H:T

Designed by Boulder-based architects Studio H:T, the Box House is located in Boulder, Colorado, and provides the homeowners with compelling views. Taking into consideration a steep slope and wildfire prone area, the architects capitalized on these site challenges and created a home that is unique in form, space and materiality. Box House by Studio H:T: "The Box House begins with a concrete ribbon that carves the hillside to create space for the boxes. The garage and the main level push into the earth while the studio and master suite float above it. A slot of space organizes the procession from the car park at the north to the courtyard at the south. The courtyards form introverted space that perceptually enlarges the efficient interior. Roof decks are extroverted, capitalizing on views. The dialog between grounded and floating permeates the design in materiality and attachment." Photos by: Ellen Jaskol Source: ArchDaily

  • Box House in Boulder, Colorado Studio H:T
  • Box House in Boulder, Colorado Studio H:T
  • Box House in Boulder, Colorado Studio H:T
  • Box House in Boulder, Colorado Studio H:T
  • Box House in Boulder, Colorado Studio H:T
  • Box House in Boulder, Colorado Studio H:T
  • Box House in Boulder, Colorado Studio H:T
  • Box House in Boulder, Colorado Studio H:T
  • Box House in Boulder, Colorado Studio H:T
  • Box House in Boulder, Colorado Studio H:T
  • Box House in Boulder, Colorado Studio H:T

Sponsor

Sponsor

  • Diamond Project

    Diamond Project

    The house scales an uphill lot, with views to the west. Concrete walls run parallel along the side lot lines, forming the sidewalls of the house and continuing beyond to contain a ...

  • Paling Fence House

    Paling Fence House

    In response to increasing population densities in the suburbs, the Australian government over 10 years ago introduced strict town planning guidelines specific to residential projec...

  • House Haller

    House Haller

    The vision was a customised building, incorporating the impressive panorama at the foot of the Alps with a lifestyle demanding variable solutions. The owner’s specifications were...

  • Dutchess House No. 1

    Dutchess House No. 1

    This sustainable, contemporary residence by New York architects Grzywinski + Pons is located in Millerton, New York, USA. It was completed in 2012 and includes a separate guesthous...

  • Queen Astrid Park

    Queen Astrid Park

    Singaporean architectural firm Aamer Architects have designed the Queen Astrid Park house. This large contemporary home is made up of several volumes, allowing for grand courtyards...

  • San Lorenzo North

    San Lorenzo North

    San Lorenzo North is a private home located in Quinta do Lago, Portugal, and was designed by de Blacam and Meagher Architects in 2013. It covers an area of 7000 square feet, with a...

  • House in Estoril

    House in Estoril

    Included in Estoril’s residential neighborhood, in a low density urban area, the House stands discreetly in a plot where the green predominates. Natural and artificial live here ...

  • Knock Down - Cloth Rack

    Knock Down - Cloth Rack

    The basic idea in Knock down-Cloth Rack is a simple wedge assembly, that can attach a horizontal element to a vertical load-bearing element.

  • House on Lake Okoboji

    House on Lake Okoboji

    It’s all about the lake,” was our clients’ direction when we began designing this vacation home in rural Iowa.
    Located in rural Iowa, Lake Okoboji is a part of a glaci...

  • Main Beach House

    Main Beach House

    The site is set within the high-rise domain. The restricted site area and predominantly high-rise neighbours, allowed an opportunity to develop a unique tower house. The design int...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.