Brighton House

by InForm
Brighton House InForm

Description: This five-bedroom family home, custom designed in collaboration with our clients, is located in the Bayside suburb of Brighton.

The central circulation spine, full height glazing, double height internal voids and deep rear loggia are features of the Quad concept. The floor plan maximises the width of the house, thereby maximising the depth of the north facing rear garden and pool enclosure.

Unique to this project is the side access to a double height entry hall and stairwell, as well as the integration of a Poliform kitchen. Beautifully orientated, the kitchen and living spaces enjoy northern aspects to the garden and pool, as does the master bedroom on the upper level, while the meals area relates to an eastern courtyard capturing the morning sun.

The material palette is sophisticated and timeless, including stained western red cedar and natural cement render with contrasting crisp white fascias and soffits. Internally stained oak and dark carpet floors offset white walls, creating a classic backdrop to feature joinery items.

Sponsor

Sponsor

  • Zest Chair

    Zest Chair

    Zest explores the contrast between hard folds and soft curves. The clean lines of one surface give an impression of rigidity, whereas the delaminating surface seems lax as it bends...

  • Hyderabad House

    Hyderabad House

    When we were approached by clients about 4 years back for this project,they almost gave us a carte blanche. They were ready to bring the house down and rebuild as they had made the...

  • Cascade House

    Cascade House

    This house is a corrective to the increasingly common “McMansion” located on the North Shore and similar neighborhoods across the country. A major goal of this project was to m...

  • Porto Salvo

    Porto Salvo

    This renovation of a building from the 18th century  is one of the few examples of architecture survived at the 1908’s earthquake in Messina, Sicily. The new project  preserve...

  • Lacrimi Si Sfinti

    Lacrimi Si Sfinti

    Lacrimi si sfinti ("Tears and Saints") is a restaurant located in Bucharest, Romania, and was designed by Cristian Corvin. The space is designed in a traditional Romanian style... ...

  • Forest House in the City

    Forest House in the City

    Forest House in the City was designed by Studio Velocity, and it is located in Tokyo, Japan. The home's many large windows and lushly vegetated surroundings do indeed make it seem ...

  • Aaland Summerhouse

    Aaland Summerhouse

    Summerhouse Aaland was designed by Todd Saunders and Tommie Wilhelmsen in the Fall of 2002. This house takes the form of a continuous, long, folded wooden structure that incorporat...

  • Tangga House

    Tangga House

    The house is a contemporary interpretation of a traditional courtyard house, laid out around a central green courtyard with a double height stair and entry area forming the focal p...

  • Redcliffs House

    Redcliffs House

    The home floats on a steeply sloping site in the Port Hills above Redcliffs, turning its back on the cold, easterly wind, but opening every room onto a generous deck and the view a...

  • Villa G

    Villa G

    Villa G lies like a white landmark in the soft landscape at Hjellestad, near Bergen. The house is large yet not dominating, modern but not pretentious. The house has a futuristic...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.