Buena Vista Residence

by Feldman Architecture
Buena Vista Residence Feldman Architecture

The Buena Vista Terrace renovation began as an effort to transform a segmented two story residence into a vertically integrated, contemporary garden home. The client sought a solution which would take advantage of outdoor space and natural light to create continuity between the lower and the upper floors.
By reclaiming the unfinished basement space and additional area under the deck, a new living area emerged with a modern garden as its primary focus. The kitchen was dramatically opened up to the dining room and living room to create better circulation through the residence. Oversized pivot doors on both of the main floors invite inhabitants to move freely between the outdoor space and the interior.
Complementing the sweeping views of the City, the material palette subtly combines wainscoting, warm wood floors and cabinets with steel and channel glass for a contemporary, modern intervention.

Photos by: Paul Dyer

  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture
  • Buena Vista Residence Feldman Architecture

Sponsor

Sponsor

  • A House in Kisami

    A House in Kisami

    The ‘A’ House in Kisami is a private retreat overlooking the ocean at the southernmost tip of the Izu Peninsula, about 180km south of Tokyo. Located at the end of a tiny mounta...

  • Villa Di Gioia

    Villa Di Gioia

    The single-family house is located in Bisceglie, one of the most idyllic and charming seaside resorts in the Italian Southern region of Apulia. This coastal area has numerous resid...

  • Paletz Moi Residence

    Paletz Moi Residence

    The project is located on a steeply sloping site approximately 15 minutes by car from the campus of Duke University. Both clients are professors at Duke University and both are wri...

  • Voila House

    Voila House

    The brief was to transform a typical pitched roofed bungalow house into a modern contemporary home. The configuration of the bedrooms upstairs were retained, extended only to make ...

  • The Bojanic House

    The Bojanic House

    What started out as a relatively minor remodel of a modest bungalow evolved over the course of construction into a new 2,500 s.f. house, with the existing foundation and footprint ...

  • Casa 115

    Casa 115

    In a unique location, overlooking the valley that frames the bay of Sant Vicenç, the project must solve the difficulty of the existing topography. The problems posed by the land a...

  • Hug Stool

    Hug Stool

    Italian studio Emo Design has created the Hug Stool for Elite Kriterio Srl. The stool is handcrafted from teak or white teak and comes with string handle in different colors. The c...

  • Toda House

    Toda House

    The site is located in a residential area developed on a gentle perch in Hiroshima, overlooking a far view of the Inland Sea and Miyajima. The land of this area is developed into p...

  • Bromont Residence

    Bromont Residence

    Situated on a hill in the undulating countryside of Bromont, this secondary residence sits, between forest and clearing, at the end of a road burnished by time. The challenge consi...

  • Davidson Residence

    Davidson Residence

    This 3,000-square-foot single-family residence reflects the client’s desire for a house that would relate primarily to its garden and would have an open contemporary feeling.  <...