Casa Atrevida

by Luz de Piedra Arquitectos
Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos

A vacation home and a study; ventured into the use of bamboo (Guadua), as a structural material earthquake resistant. Attractive material, from a short cycle of growth, therefore, with a smaller ecological footprint in this environment so rich into biodeversity matters. A roof garden is used to cool down and improve the integration to the landscape from the second level.
This house is located in Preciosa Beach, Puerto Jimenez, Osa Peninsula.
This is a recreational house, with it´s own carekeepers studio. It was made with Bambu(Guadua) as the structural element, designed to be seismic resistant. An atractive material that has a short growing cycle, thus reducing carbon footprint in a forested area.

Photos by: Sergio Pucci

  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos
  • Casa Atrevida Luz de Piedra Arquitectos

Sponsor

Sponsor

  • Casa Lucke Orozco

    Casa Lucke Orozco

    The house is located in one of the oldest residential colonies in Guadalajara, it is almost the only sheered area of a city that is mostly leveled, and this allows the place to rec...

  • Bravo Tray Table

    Bravo Tray Table

    Bravo is an aluminum tray table designed by Gianluca Di Ioia for Italian furniture brand Lamidea. The tray table is made of a single aluminum sheet with four folds without any join...

  • 2290

    2290

    2290 is a private residence designed by Arch11 and located in Boulder, Colorado. The exterior of the home is populated by a rugged landscape of boulders and shrubs, while the inter...

  • Davidson Residence

    Davidson Residence

    This 3,000-square-foot single-family residence reflects the client’s desire for a house that would relate primarily to its garden and would have an open contemporary feeling.  <...

  • Faliro Loft

    Faliro Loft

    Faliro Loft was designed by the Athens-based esé studio. The loft is stylishly decorated in neutrals and monochromatics, with exposed concrete beams and walls. Ph...

  • Seaside Residence

    Seaside Residence

    An existing non-descript structure, perched above the crest of the dune between the ocean and bay, was thoroughly transformed.
    We utilized clearly defined volumes, simple, ...

  • KN House

    KN House

    The Client is a guitarist who is born and grows up in Hanoi – the capital of Vietnam. He would like to own a living space that reflects the nature of housing of Hanoian as well a...

  • Valley House

    Valley House

    Valley House is located in the Hefer Valley, in Israel. It was completed in 2011 by Arbejazz Studio Architects with a minimalist interior and an airy décor in the interior. ...

  • Den Loft

    Den Loft

    Den Loft is a project designed by Nordes. It is done in an eclectic style with an industrial vibe that gives it a laid-back feel while remaining stylish. Floor Plan...

  • Bromont Residence

    Bromont Residence

    Situated on a hill in the undulating countryside of Bromont, this secondary residence sits, between forest and clearing, at the end of a road burnished by time. The challenge consi...