Casa eR2

by em-estudio
Casa eR2 em-estudio

The project emerged with the idea of taking advantage of the views from the residence to the eucalyptus forest that is located adjacent to the plot.
Three slender concrete slabs give shape to the rectangular volume that is the starting point of the proposal. The house sits mid-level above ground to create the space of the garage and have a better view of the treetops.
A section is extracted from the volume of the house to create a central patio where an existing Eucalyptus is preserved; and the detached volume generates a body on the side to create the main entrance of the residence.
Patio / Living Room

The lower part of the volume, where the public areas of the house are, has a glass skin to have better views of the courtyard and visually expand the space towards the forest. In the top floor the main façades have a wooden lattice to filter the light and protect the rooms from sunlight without losing the view.
Interior Patio and Kitchen

An interior patio with a fountain serves as a transitional space between the kitchen and the TV room, and to create a visual connection with the central patio and the adjoining forest.

Photos by: Ivan Esqueda

  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio
  • Casa eR2 em-estudio

Sponsor

Sponsor

  • Moss Oaklands Residence

    Moss Oaklands Residence

    Architectural firm, Nico van der Meulen Architects, was commissioned to design this home according to the owner’s specifications. The brief to the architect was to create a singl...

  • Under the Moonlight House

    Under the Moonlight House

    The Project tries to integrate itself in the site through use of materials that have been always part of the local historical background. The house’s shape resembles typological ...

  • House K

    House K

    The property is located in a quiet, wooded area. The house is built against the right neighbor. The left neighbor is a detached house. The house is at the front 12.70 wide and is t...

  • Quarry Street House

    Quarry Street House

    Quarry Street is located in the heart of Princeton, a 5-minute walk to Princeton University campus, public library, Art Council, shops, restaurants, and train station. This new con...

  • Am House

    Am House

    Am House is located in San Stino di Livenza, Italy and was designed by Sanson Architetti. The interior is clean and minimalistic, with few decorative accessories and an emphasis on...

  • Casa Navona

    Casa Navona

    Casa Navona is a private residence designed by JI STUDIO. It is located in Pachuca, Hidalgo, Mexico, and possesses a clear sequence of straight and harmonious forms that provides i...

  • Balnarring House

    Balnarring House

    The brief called for a family holiday house where family could be together but not on top of one another. The wide, north-facing block some 5 minutes walk from Balnarring Beach on ...

  • Mount Pleasant Residence

    Mount Pleasant Residence

    The client is an enthusiastic entertainer with 3 young boys, so their accommodation brief was fairly generic.The site slopes roughly 3 meters to the river side and therefore facili...

  • Point Piper Residence

    Point Piper Residence

    A harbour front property with iconic Harbour Bridge views. This existing four storey house was stripped back to its concrete structure, remodeled and refurbished.
    The plann...

  • Student Housing in Copenhagen

    Student Housing in Copenh..

    We have seen a student house designed by stacking old shipping containers. This new student residence at the Copenhagen Business School designed by Lundgaard & Tranberg Architects ...