Catch the Tree Spa

by LAND Arquitectos
Catch the Tree Spa LAND Arquitectos

Modeling of the site work in conjunction with the architectural design of the object, so as to bring the natural outdoor space into the work.
This project is generated from the landscape, like a terraced garden, folds from the beginning to the end of the land, through tiered planters, stairs and pots, finishing in a central pot, a place where there was an old Damascus in the field, content between the two main areas within the project.
The light work aims at a permeable space between outside and inside to find the passage of day, through skylights and glazed skin along almost half of the perimeter of the project.
White interior color, and furniture into a work of mirror reflections and notes also provide shade from the vegetation surrounding the project. One of the perimeter walls of brick, go inward, a way to connect visually with the exterior.
Spatially this is also achieved in the living space, to be able to open two of its sides completely. From the program, the two main areas are physically separated but connected visually and spatially, through the central courtyard of Damascus. The main skylights through the project by increasing the perception of outer space within the project.
Passive sustainable strategies apply:
The sauna facing north to raise their internal temperature. The garden is designed for the collection of species and food species such as Capers, Lavender, Rosemary creeping Laurel eating, herbs, and a place to farm. Thus, the landscape is an “active landscape,” meaning that it is a landscape that fulfills more functions that exist only to be observed.

Photos by: Sergio Pirrone

  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos
  • Catch the Tree Spa LAND Arquitectos

Sponsor

Sponsor

  • Chin up

    Chin up

    The British designer Lisa Sandall introduces us to his store 'Chin up', a small wood furniture to lean against the wall, between balance and imbalance. Here is "a piece of study or...

  • The Wall House

    The Wall House

    The wall house, situated in Baruch, a city in the state of Gujarat, is conceptualized as an interior-architectural project, where there is no clear distinction where the architectu...

  • Yokohama Apartment

    Yokohama Apartment

    This modern residence is a 2009 project by ON design partners located in Nishi-ku, Yokohama, Kanagawa, Japan. Designed as housing for young artists, it consists of four one-room un...

  • Casa Atrevida

    Casa Atrevida

    A vacation home and a study; ventured into the use of bamboo (Guadua), as a structural material earthquake resistant. Attractive material, from a short cycle of growth, therefore, ...

  • Paletz Moi Residence

    Paletz Moi Residence

    The project is located on a steeply sloping site approximately 15 minutes by car from the campus of Duke University. Both clients are professors at Duke University and both are wri...

  • G Seven

    G Seven

    Take a look at the G Seven home renovation by Fixonic in upper class Braemar Hill, at the south of North Point on the Hong Kong Island. This home is decorated with contemporary woo...

  • Casa eR2

    Casa eR2

    The project emerged with the idea of taking advantage of the views from the residence to the eucalyptus forest that is located adjacent to the plot.
    Three slender concrete s...

  • Antokolsky Apartment

    Antokolsky Apartment

    This urban residence, set in the heart of Tel Aviv was designed for a fashion designer and owner of a boutique and brand bearing her name – JERRY. The building was designed as tr...

  • House N

    House N

    Built in 1938, this Noordwijk seaside villa was originally the holiday home of a concrete factory owner. Battered and blustered by the salty sea weather over the decades, the house...

  • The Offset

    The Offset

    The idea of the project is to capture south light exposure on an eastwest lot by splitting and offsetting the second floor of a narrow and deep infill house.
    The offset betw...