Clean, Simple Lines

by Minosa Design
Clean, Simple Lines Minosa Design

Description of the House, its local & occupants

Situated in the amazing location of Walsh Bay underneath the iconic Harbour Bridge this 80’s apartment block was tired and past it’s used by date. The client was wanting to take this to a very modern tip with the hi end finishes and products.
The family consisted of professional couple & their young child. The clients were searching for a fresh contemporary space that better utilised their small bathing space.
The Brief

Fresh, clean and hi end; the client wanted the bathroom to be connected to the dressing room which was located next to the ensuite and the bedroom there after. They wanted a good use of artificial light as the bathroom had NO window. The client did not like grout as was searching for a seamless product to apply to all walls and the shower floor.

Good use of light,
Must include a freestanding bath,
Minimal storage,
Timber floors to connect the dressing room,
Double basin,
Shower enclosure,
NO grout,
Something different,
Quality fittings and fixtures,


No window and pushed right into the apartment,
Apartment so limited a lot to locations and movement of fixtures,
Achieving the brief in itself!
Wanted to bring a lot of products not available in Australia in from Italy.

How the requirements of the client brief were achieved & problems solved
The biggest challenge with this space was light & the need for the ensuite to be connected to the adjoining dressing room & bedroom. The designers choose to remove the wall between the dressing room and the ensuite and in its place installing the Rimidesio sliding (oversized) door system. With clear glass insert in meant we could capitalise on the northern light that was flooding in all the way down in the adjoin bedroom (beyond the dressing room) and give the ensuite the connection the clients were after.
Another significant design element is the timber floor; the designer selected a engineered Oak floor as there is no movement like you would commonly find with traditional timber flooring. This meant we could install tight to walls with the cladding coming over the floor this plays on the space making it feel so much larger as it runs all the wall thru the space.
The two main focal points are the stunning Antonio Lupi freestanding bath and the floating wall hung Vanity unit with the very impressive Gessi Goccia tapware and oversized basins. These products sit effortlessly in the contemporary space.
The Antonio Lupi Corian shower base system was selected to give a watertight environment, which integrated with the shower screen from the same Italian manufacturer.
Lighting was critical to this space, the designer chose to create a recessed light pelment with inset LED lighting as the primary light source, this is dimmable so it can be controlled to create different moods in the space. Task lighting (again LED) sit over each of the zones to add the light required.
The final piece to this modern bathroom is the walls; Corian was chosen for it’s quality first but second as it could be installed in a seamlessly to give the space a real slick feeling.
The success of this space is the detail; it was meticulously designed and planned with the client that demanded the best from all that was involved, when bringing product half way around the world site unseen the detail had to be perfect. The result is a fresh, modern haven that defines this professional couple and their lifestyle.

Photos courtesy of Minosa Design

  • Clean, Simple Lines Minosa Design
  • Clean, Simple Lines Minosa Design
  • Clean, Simple Lines Minosa Design
  • Clean, Simple Lines Minosa Design
  • Clean, Simple Lines Minosa Design



  • Wooden Cube House

    Wooden Cube House

    Wooden Cube House is a project designed by 81.WAW.PL and rendered by graphic designer Michal Nowak. It is a home brimming with subdued elegance, glass and wooden walls, and an imp...

  • Chateau d’Eau: Water Tower Conversion

    Chateau d’Eau: Water To..

    In a small terrain of 16m width by 20m long in the middle of a flat Belgian landscape, raises a 30m high water tower built between 1938 and 1941 for and by the village of Steenokke...

  • First Shipping Container House in Mojave Desert

    First Shipping Container ..

    This kit-like housing product is being offered for the first time to homeowners who want more than what is currently available with pre-fab and manufactured housing , even custom c...

  • The Orrong Road House

    The Orrong Road House

    The sun and wind are channelled through the streets of this beach side suburb, deep into the plan of this once dark and damp Edwardian home. An oasis like space now waits at the re...

  • Ella Dining Room & Bar

    Ella Dining Room & Bar

    The Selzim Restaurant Group commissioned UXUS to create a ‘world class’ environment for their new restaurant, Ella Dining Room & bar, located in the heart of Sacramento Califor...

  • Lightweight Rattan Stool

    Lightweight Rattan Stool

    Rattatan is a lightweight stool created by Polish designer Wiktoria Szawiel. The stool is made from rattan, a material commonly used for making baskets and rattan furniture. The de...

  • La Bande

    La Bande

    la bande is the result of Sarah Lovgren bachelor thesis, „space in the context of its sensual perception“. The furniture can be modified to allow the user to sit and recline. O...

  • Sky Box Apartment

    Sky Box Apartment

    This Sky Box Apartment was designed by Centric Design Group, and is located in the Netherlands. The property boasts a vast terrace which looks out into the surrounding piers. ...

  • Davidson Residence

    Davidson Residence

    This 3,000-square-foot single-family residence reflects the client’s desire for a house that would relate primarily to its garden and would have an open contemporary feeling.  <...

  • Contemporary Mountain Lodge

    Contemporary Mountain Lod..

    The ski chalet Skarsnuten was designed by Christopher Adams and Henriette Salvesen from Architecture firm div.A. Located in Hemsedal, Norway, at an elevation of 3,300 feet, this 1,...