Clifton View 7

by Antoni Associates
Clifton View 7 Antoni Associates

The clients brief was to completely strip out the double-level apartment and to re-configure the interior layout to accommodate four bedrooms, en-suite, a gym, entertainment cocktail bar, cinema room and wine cellar. The site is perched over dramatic boulders and the Atlantic Ocean and experiences sweeping views of the Clifton beaches as well as the Twelve Apostles mountain range.
Access is gained to the apartment on the upper level. The dining room, living room and kitchen are open plan and have direct access to the extensive terrace. The open plan dining area acts as a pivotal focal point between the spiral staircase and the main entertainment space. The success of the space is a culmination of bespoke detailing, unexpected stylistic juxtapositions and dramatic artworks.
Moving through the apartment is a journey of styles and ideas that all fuse together to make the apartment a tailored and personally nuanced space. This tailored look was achieved by avoiding over use of recognizable brand names; the clients instead were keen to create one off signature pieces through the OKHA Design Studio. A feature spiral stair was introduced to link the two levels of the apartment. Feature timber screens extend from the upper level through the upper volume to contain this circulation space. The pool bar leads onto the swimming pool and spa terrace with uninterrupted views of the seascape. The infinity pool allows the eye to flow from the pool to the expanse of the Atlantic Ocean.
Lighting design is an important feature in any project. Bold and discreet lighting was specified in conjunction to create a powerful ‘wow’ factor and layering of lighting was used to set various moods throughout.

Photos by: Adam Letch

  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates
  • Clifton View 7 Antoni Associates

Sponsor

Sponsor

  • East Windsor Residence

    East Windsor Residence

    Extraordinary views in the heart of the city and a small buildable footprint limited by restrictive easements prompted a thin, three-story home with the main living spaces and mast...

  • H House

    H House

    Group 41 proudly unveils H House, a modern residence informed by a crisp language, and shaped by the principals of sustainability. In San Francisco where a moratorium on demolition...

  • Karuna House

    Karuna House

    Karuna House is an ambitious sustainable design project that was designed to meet a combination of the world’s most demanding green building certifications. The project is the fi...

  • Residence Consolação

    Residence Consolação

    Residence Consolação was designed by Mauricio Arruda Arquitetos & Designers, and is located in São Paulo, Brazil. The interior is cozy and warm, with an eclectic combination of ...

  • Single Family House with Garden

    Single Family House with ..

    It is a single family detached house. The irregular plot has one side facing the street and another facing the field (in the future it will be a street) The other two sides are fac...

  • The Postcard House

    The Postcard House

    The house was commissioned by two brothers as a weekend retreat located on Table Rock Lake in southwest Missouri. It is situated on a peninsula with lake views on three sides. The ...

  • Screen House

    Screen House

    The project brief was to add a new floor to an existing 1954 bungalow, which is situated in a post war suburban neighbourhood in the city of New Westminster, BC.
    The neighbo...

  • Warringah House

    Warringah House

    The building replaced a small older style single level house and had to be skilfully designed to adhere to Council’s view sharing policy and ensure minimal view loss to the neigh...

  • Historic Canal House

    Historic Canal House

    This historic canal house was designed by Remy Meijers, and it is located in Utrecht, the Netherlands. Though the building itself is a historic structure, its interior is far from ...

  • The Cube

    The Cube

    The Cube adds a bright new dimension to narrow lot living. Behind the contemporary 10m frontage you’ll find a generous three bedroom, two bathroom home that offers scope for live...