Connaught Residence

by naturehumaine
Connaught Residence naturehumaine

Connaught Residence was designed by naturehumaine and it is located in Montreal, Canada. The minimalist design makes use of simplicity to create a serene and harmonious interior. Connaught Residence by naturehumaine: "The changing needs of a growing family triggered the complete reconfiguration and extension of their existing 1950 concrete house. They wanted a contemporary extension that would harmonize with the modern spirit of the original house. The extension fills the void created by the split level of the existing house and is capped on either side with generous glazing. The living areas of the ground floor are distributed around a central core that has become the new focal point of the house. The new master bedroom found on the the second floor is secluded from the children’s bedrooms and accessed by a glass catwalk spanning the entrance of the home." Photos by: Adrien Williams

  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine
  • Connaught Residence naturehumaine

Sponsor

Sponsor

  • Absolute Beachfront Villa

    Absolute Beachfront Villa

    On a peninsula in an area of outstanding natural beauty on Phuket’s east coast, this spectacular six bedroom beachfront villa is located within an exceptional, private developmen...

  • Ant-house

    Ant-house

    The outer wall of black covers whole cube, and that screens visual field completely. Inside of heavy door, the space turns to vivid yellow covered by larch plywood. It seems that t...

  • Hunter Hills House

    Hunter Hills House

    The challenge was to create a light and airy home on this steep south facing site while maintaining connections to the garden, water and city views.
    A series of three distin...

  • Moore Studio

    Moore Studio

    The clients, who are new empty-nesters with two dogs, had previously been full time artists before finding other work to support their family. The project is intended to be a vehic...

  • House Haller

    House Haller

    The vision was a customised building, incorporating the impressive panorama at the foot of the Alps with a lifestyle demanding variable solutions. The owner’s specifications were...

  • Vultureni House

    Vultureni House

    Located on a relatively long and narrow lot in a visual hostile context the building suggests a division of private property in the public space of the courtyard from the street an...

  • Aranya House

    Aranya House

    Designed as a single floor dwelling, this house is a luxurious sprawl in the lap of a natural surrounding. The house is responsive to the series of palm trees that existed before a...

  • Korora House

    Korora House

    A ridge stretching between the Hauraki Gulf and the pastoral landscape of Waiheke Island provided a stunning, and challenging, context in which to design a home.
    Our approa...

  • PF Single Family House

    PF Single Family House

    The PF single family house, the remodeling and rebuilding of an already existing edifice, lies half way along the ridge below the medieval castle of Pergine Valsugana and it is loc...

  • 11 Boxes

    11 Boxes

    In order to maximize space of the site, a simple construction method was chosen. Eleven steel frame boxes are formed using steel angles and used as the main structure, while extern...