Converted Barn

in the Cotswolds
Converted Barn in the Cotswolds

‘It’s been a personal ambition to take a lovely old agricultural building and restore it to glory, if not its former use,’ said Julia Uttley, the owner of Chantry’s Barn. ‘But these places are harder to find than you might think. It was a bit by chance we came across this barn, which was up for sale and already had planning approval. It also happened to be in one of the loveliest parts of the Cotswolds. It was totally derelict when we bought it in 2004. Most of the roof wasn’t in place. But the overall structure, including the stone walls, were in pretty good shape. I moved in in 2007. One of the things we were keen to do was keep a very natural and very limited palette of natural materials. Stone, oak, glass and steel were basically the only materials used throughout the barn. We kept it very open, without subdividing it into lots of rooms. I didn’t want you to feel you were walking into an ordinary house. I wanted you to know it’s a barn, but it’s a very beautiful and functional place to live.’
The ground floor of the 9,700-square-foot home includes two bedrooms, a day room, kitchen and dining room. There is an entertainment suite, studio, library and art gallery on the lower ground floor. The master bedroom, two further bedrooms and an office are on the first floor.

Photos courtesy of Smiths Gore

  • Converted Barn in the Cotswolds
  • Converted Barn in the Cotswolds
  • Converted Barn in the Cotswolds
  • Converted Barn in the Cotswolds
  • Converted Barn in the Cotswolds
  • Converted Barn in the Cotswolds
  • Converted Barn in the Cotswolds
  • Converted Barn in the Cotswolds
  • Converted Barn in the Cotswolds
  • Converted Barn in the Cotswolds
  • Converted Barn in the Cotswolds
  • Converted Barn in the Cotswolds

Sponsor

Sponsor

  • Casa Mirador

    Casa Mirador

    At first glance, the pavilion displays an ambiguous form of vernacular construction and a deliberate modern building.
    Settled in Casablanca Valley sitting on top of a hill,...

  • Billionaire Rupert Murdoch’s New Pad

    Billionaire Rupert Murdoc..

    Rupert Murdoch, 82, just bought the top four floors of One Madison, a new Manhattan condo building for $57.25 million! The media tycoon lost his Fifth Ave. pad in his divorce from ...

  • YSY House in Seto

    YSY House in Seto

    Nagoya-based studio AUAU has completed the YSY House project in 2010. The 1,960 square foot residence was designed for a family of four. The two story house is located on a small h...

  • Nautilus Studio

    Nautilus Studio

    Most artists if pressed could work in the most awkward of spaces, adapting to their means. Our artist wanted a space that would call her to create. The studio is tucked in between ...

  • G House

    G House

    The idea of the project is to value an abandoned villa from 19th century in Como, through an architectural re-elaboration of the owners’ s memories. The family that live into thi...

  • 2 Courts House

    2 Courts House

    Keiji Ashizawa Design created this contemporary home for a client located in Tokyo, Japan. It is a 2008 project that utilizes two inner courtyards to provide light to its four stor...

  • Memmo Alfama

    Memmo Alfama

    Located in the heart of the most typical district of Lisbon – Alfama – steps away from the Cathedral and the São Jorge Castle, Memmo Alfama is the first boutique hotel in the ...

  • Modern Beach House

    Modern Beach House

    This house captures these dying qualities while screening the occupants from the emerging suburban houses and protecting them from the strong winds and storms. A deck is created on...

  • Villa Topoject

    Villa Topoject

    The house is located in a small valley in a mountainous area near Seoul, Korea. While the valley slopes upward, series of houses intermittently continue facing a 3 meter wide road....

  • Bamboo Courtyard House

    Bamboo Courtyard House

    Shanghai-based architectural firm Harmony World Consulting & Design has designed the Bamboo Courtyard House. Completed in 2012, this 4,306 square foot contemporary office in Yangzh...