DVT Villa

by Boetzkes and Helder
DVT Villa Boetzkes and Helder

DVT villa is a detached house on the outskirts of Arnhem in the suburb Schuytgraaf. The facade is made ​​of aluminum, the wall consists of expanded metal sheets with a special coating that by changing solar radiation changes color. The aluminum frames are cut from the metal plates, these are from the interior careful framing of the environment.
The basic form of the volume is formed by the plot that runs diagonally to the front, this runs parallel to the street frontage. There is a faceted volume with a sharp look that the sun at different times of day and gets the diagonal line give the interior space and a specific quality.

Photos by: Merel van Beukering
Source: Contemporist

  • DVT Villa Boetzkes and Helder
  • DVT Villa Boetzkes and Helder
  • DVT Villa Boetzkes and Helder
  • DVT Villa Boetzkes and Helder
  • DVT Villa Boetzkes and Helder
  • DVT Villa Boetzkes and Helder
  • DVT Villa Boetzkes and Helder
  • DVT Villa Boetzkes and Helder
  • DVT Villa Boetzkes and Helder
  • DVT Villa Boetzkes and Helder
  • DVT Villa Boetzkes and Helder
  • DVT Villa Boetzkes and Helder
  • DVT Villa Boetzkes and Helder
  • DVT Villa Boetzkes and Helder

Sponsor

Sponsor

  • House Zochental

    House Zochental

    Liebel Architekten BDA created this modern residence for a family living in Aalen, Germany. Although the sloped site seemed to be unfit for building purposes, it proved to be an ex...

  • Scandinavian Design: A Bright Loft

    Scandinavian Design: A Br..

    This bright loft apartment is located on Kungsholmen, an island in Lake Mälaren, part of Stockholm, Sweden. The building was originally built in 1908, and the loft itself has 5 ro...

  • Block House

    Block House

    Mexico City-based studio A-001 Taller de Arquitectura has designed the Block House project. This 7,000 square foot two story contemporary home is located in a gated street in Mexic...

  • House of Dust

    House of Dust

    In this house classical orders and proportions celebrate dust. The golden section divides the sides of the living room: a light grey base supports a ceiling of rustic plaster of th...

  • The Bojanic House

    The Bojanic House

    What started out as a relatively minor remodel of a modest bungalow evolved over the course of construction into a new 2,500 s.f. house, with the existing foundation and footprint ...

  • Nepa Lamp

    Nepa Lamp

    This is a two-dimensional lamp silhouette that seamlessly transforms into a fully functioning three-dimensional task lamp. Created utilising modern computer-controlled technologies...

  • Geo Metria

    Geo Metria

    Geo Metria is a home designed by the Japanese architectural firm Mount Fuji Architects Studio. It is located in Tokyo, Japan, and was completed in 2011. Photos...

  • Fun House

    Fun House

    The project for an apartment in Juan les Pins designed by Studio UdA developed by Andrea Marcante and Adelaide Testa tackles the issue of holiday homes. The small size of the apart...

  • Foursquare’s Soho HQ

    Foursquare’s Soho HQ

    I didn’t hesitate when I was asked to help design Foursquare’s Soho office in New York City. As a location-based social networking company, Foursquare “helps you and your fri...

  • Brighton House

    Brighton House

    Description: This five-bedroom family home, custom designed in collaboration with our clients, is located in the Bayside suburb of Brighton.

    The central circulation ...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.