Davidson Residence

by McClean Design
Davidson Residence McClean Design

This 3,000-square-foot single-family residence reflects the client’s desire for a house that would relate primarily to its garden and would have an open contemporary feeling.  
The front of the house is curved and finished in dark metal panels, contrasting with the horizontal lines of the rest of the house and highlighting the planting in the front yard.  
The palette of materials is sleek—black metal panels, stainless steel, aluminum, glass, and stone.  
The main living space is features a 30-foot-high retractable glass wall that opens the kitchen and living room to the garden, thereby expanding the space and contributing to indoor-outdoor living.  Sleek, contemporary  furnishings follow the minimal color palette of black, grey, silver, and white.  
The upper level is designed for the client’s two daughters, accommodating their bedrooms and a family room.

Photos courtesy of McClean Design

Source: McClean Design

  • Davidson Residence McClean Design
  • Davidson Residence McClean Design
  • Davidson Residence McClean Design
  • Davidson Residence McClean Design
  • Davidson Residence McClean Design
  • Davidson Residence McClean Design
  • Davidson Residence McClean Design
  • Davidson Residence McClean Design
  • Davidson Residence McClean Design
  • Davidson Residence McClean Design
  • Davidson Residence McClean Design

Sponsor

Sponsor

  • Albatross Residence

    Albatross Residence

    Situated on an exclusive residential street, the site adjoins extensive park to the south and absolute beachfront to the east. The residence successfully achieves its own oasis, by...

  • Nautilus Studio

    Nautilus Studio

    Most artists if pressed could work in the most awkward of spaces, adapting to their means. Our artist wanted a space that would call her to create. The studio is tucked in between ...

  • Dominion

    Dominion

    We had to work with a very challenging open space that needed to be wisely dealt with.
    The main customer’s desire (“no bare walls for further finishing”) was the basic...

  • Sítio da Lezíria

    Sítio da Lezíria

    The intervention site is located in Alcácer do Sal, Alentejo, a region truly strategic in the country of Portugal because of its geographical, environmental and landscape features...

  • The Star House

    The Star House

    Nestled into the landscape, this beach house blends with the natural topography of the coastline of Kuwait. It slowly unfolds itself to the visitor, as it is approached from the d...

  • Boaçava House

    Boaçava House

    Boaçava House was developed from an adaptations of its original design with a boost of the outdoor/indoor relationship. Supported by 4 columns only, the house rises up from the gr...

  • Residence CF

    Residence CF

    Designed by PUPO + GASPAR Architecture & Interior, Residence CF is located in São Paulo, Brazil. The home is clean and fresh, with spacious rooms and an abundant supply of natural...

  • Parnell House

    Parnell House

    BOX Living recently completed the Parnell House project. This two story modern house is nestled in a wooded area in Auckland, New Zealand. The lower level has a large living area a...

  • White Cube

    White Cube

    Sergey Nasedkin and Anna Ulyanova, principals of Russian studio ARCH.625 have designed the interior of the White Cube, a 861 square foot, one bedroom, one bath apartment located in...

  • Saint Emanuel House

    Saint Emanuel House

    The Saint Emanuel House captures Houston: a city made of skyscrapers, freeways, single family homes and lawns and gardens.
    The Saint Emanuel House is located in Houston’s ...

  • Carpinteria Foothills Residence

    Carpinteria Foothills Residence by Neumann Mendro Andrulaitis

  • Modernité, Luxe et Elégance

    Modernité, Luxe et Elégance by Merlin Bergeron Design

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.