Detiger Residence

by studioMDA
Detiger Residence studioMDA

The design of the loft is in a way antithetical to Manhattan’s Noho neighborhood, where the common practice is the open plan. The approach for this residence was to curate gallery-like vistas in the living areas and separate the sleeping spaces to allow each its own identity and privacy.
The children’s wall provides a home within the home, combining storage for toys, an Astroturf covered play area, a lofted bunk and nestled, intimate “cocoons” for leisure and reading. Situated to the scale of a child’s hiding place, the wall encourages adventures in the labyrinthine corridors of imaginations.
The cocoons endeavor to achieve the implied metamorphosis, by providing sanctuary for imaginative thought, where one may lose oneself in daydreams, or in some great book.

Photos by: Richard Powers, Roland Halbe

  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA
  • Detiger Residence studioMDA

Sponsor

Sponsor

  • Luff Residence

    Luff Residence

    The commission to design a new family home for clients posed a number of challenges and possibilities.
    The site was unusually large for the area having never been subdivide...

  • Scandinavian Design: Amazing Duplex Penthouse Renovation

    Scandinavian Design: Amaz..

    This beautiful duplex penthouse is located in an old building in Vasastan, the second most populous district of Stockholm, Sweden. The 1907 building was recently fully renovated an...

  • The Petit Chateau, a Luxury Ski Chalet

    The Petit Chateau, a Luxu..

    Completed in summer 2010, Chalet le Petit Chateau is one of the most fantastic "ski in, ski out" chalets in Courchevel, one of the most popular ski resorts in the French Alps. The ...

  • Vista Del Valle

    Vista Del Valle

    Vista Del Valle is a 4,400 square feet house in the Sonoma hills that articulates modern forms, site informed design, and soft clean materials. The project is on a steep site with ...

  • Mill Valley Hillside

    Mill Valley Hillside

    Type of Project
    The Mill Valley Hillside project is a residence for three generations, in two separate dwellings, under one green roof. It brings the grandparents closer to ...

  • Apartment in Parque das Nações

    Apartment in Parque das N..

    The intervention was focused primarily on the interior architecture and on the adaptation of the space to the wishes and needs of the residents, who wanted a minimal environment di...

  • The Salt & Pepper Cell

    The Salt & Pepper Cell

    We love the minimal salt & pepper shaker design but we want some industrial touch in our life. This is for your dining table. It is like a D size battery also the dimensions too. M...

  • Residence  Possum Trot

    Residence Possum Trot

    A new home has finished construction in the diverse and historic Tarrytown neighborhood. Possum Trot, at 2,500 square feet, is a modest urban home designed specifically for the nee...

  • Brick Sofa

    Brick Sofa

    KiBiSi has designed the Brick series for Versus. The series consists of a puf, a chair, a two and three seater. KiBiSi set out to make a sofa with strong architectural references s...

  • Glencoe Residence

    Glencoe Residence

    Unlike many homes, we developed this house without defined rooms. Minimal use of walls allowed us to imply spaces and blur the lines between inside and outside.
    Upon enterin...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.