Dutch Mountain

by Denieuwegeneratie
Dutch Mountain Denieuwegeneratie

Amsterdam-based architectural practice denieuwegeneratie has designed the Dutch Mountain. It is an underground house embedded in the moorland. According to the architects, "The large glass facade allows the sun to warm the concrete shell. The thermal mass keeps this warmth and cools the house in the summer. The wooden cantilever regulates sun and is the only visible architecture in the landscape. The open structure of the house is filled in with a light set of rooms, giving it a flexibility to grow together with its owners.

Sponsor

Sponsor

  • Hunter Hills House

    Hunter Hills House

    The challenge was to create a light and airy home on this steep south facing site while maintaining connections to the garden, water and city views.
    A series of three distin...

  • Oklahoma Case Study House

    Oklahoma Case Study House

    Located in an elevated neighborhood just outside of Oklahoma City’s downtown, the Oklahoma Case Study House by Fitzsimmons Architects is helping to reinvest in a once decaying pa...

  • Wanderest ergonomic chari can be attached to a pole

    Wanderest ergonomic chari..

    The easy way for elderly to keep healthy and mobile is to do a short walk. Although a short walk can be considered as light exercise, the elderly need to break their walk into mana...

  • The Icon Home

    The Icon Home

    Style, class and a talent for entertaining. These are the qualities that make an icon, and this magnificent four-bedroom home lives up to its name. Just looking at the blueprint, y...

  • Rounded Loft in Prague

    Rounded Loft in Prague

    At the beginning of the year 2010 we had started designing grand attic loft in Prague. It was a new challenge for us to deal with almost “boundless” space for living according ...

  • House Unimog

    House Unimog

    German practice Fabian Evers Architecture have designed the House Unimog, a low budget house with garage in Tübingen, Germany in collaboration with Wezel Architektur. The building...

  • Suburbia wall storage

    Suburbia wall storage

    Suburbia is Note:s first collaboration with the Italian producer Description from the designer: First collaboration with the Italian producer Seletti. With inspiration from the ico...

  • Seacombe Grove House

    Seacombe Grove House

    The siting response for this project was to have neither a front or back garden, but rather a continuous green outdoor space around the building.
    This space is visually and ...

  • Hanging Chair Design

    Hanging Chair Design

    Hanging Chair Design by Yuri Kim would be a great addition to fill the empty space of the wall, especially for indoor public position such as library or museum as well as bus stop....

  • Menlo Oaks Residence

    Menlo Oaks Residence

    Menlo Oaks Residence by Ana Williamson Architect:

    At first blush, the existing house on this site in Menlo Park, CA was not worth saving. It had been a rental for ma...