Eichler Front Expansion

by Klopf Architecture
Eichler Front Expansion Klopf Architecture

How to expand an L shaped Eichler located in Palo Alto, California, to a square shaped floor plan with one major challenge; extending an already long dark entry hallway before entering the living space? Klopf Architecture's solution to this obstacle was to design a light filled atrium in the hallway's entry with green plants and sky lights. The expanded floor plan created an additional room in the hallway designed to be open with sky lights and wood siding similar to the rest of the house and the thoughtful use of a blind door and window for a wall that could be closed with blinds for privacy and usage versatility. Photos by: Mariko Reed

  • Eichler Front Expansion Klopf Architecture
  • Eichler Front Expansion Klopf Architecture
  • Eichler Front Expansion Klopf Architecture
  • Eichler Front Expansion Klopf Architecture
  • Eichler Front Expansion Klopf Architecture
  • Eichler Front Expansion Klopf Architecture
  • Eichler Front Expansion Klopf Architecture
  • Eichler Front Expansion Klopf Architecture
  • Eichler Front Expansion Klopf Architecture
  • Eichler Front Expansion Klopf Architecture
  • Eichler Front Expansion Klopf Architecture
  • Eichler Front Expansion Klopf Architecture

Sponsor

Sponsor

  • House 2413

    House 2413

    The project is located in Mohali, a satellite town of Chandigarh that is witnessing fast paced growth like most Indian cities. The brief of the client, a builder was to design a ho...

  • Slice shelf

    Slice shelf

    What would a shelving system look like if playful customization was its main Objective ? This question urged the Danish design studio KiBiSi to design SLICE – an architectural re...

  • Wood House

    Wood House

    Background, low impact no waste: During the last 25 years I have worked with and studied how the use of computers and software have affected architecture and the physical landscape...

  • Hayden Building

    Hayden Building

    CUBE undertook a $4M renovation and reuse of this national landmark which has sat vacant since a fire gutted the building in 1985.
    The narrow Hayden floor plates present un...

  • Before/After: Sonoma Residence

    Before/After: Sonoma Resi..

    House for “Locavore” farmers
    Project and Client Description
    This agricultural property in Sonoma is the home of two scientists who are involved in a number of far...

  • DG House

    DG House

    Design is modern and simple, and materials are basic: painted plaster, grey oak and glass. Elevation reflects the inside- Same simplicity, same materials, and same quite. The lot i...

  • UBHouse

    UBHouse

    UBHouse is a private residence designed by Paula Martins Arquitetura, Interiores & Detalhamento. It is located in Rio de Janeiro, Brazil, and has a warm and sleek aesthetic. ...

  • The Leblanc-Cox Residence

    The Leblanc-Cox Residence

    Texas-based architect Charles Todd Helton has designed the Leblanc-Cox Residence. This contemporary home is marked by high ceilings and open spaces. It is located in Houston, Texas...

  • Scandinavian Design: Beautiful Apartment with Mezzanine

    Scandinavian Design: Beau..

    Located in the heart of Eriksberg, one of Gothenburg’s finest modern neighborhoods, this 1,334 square-foot apartment was completed in 2008. The 10-foot high windows facing south ...

  • Lateral House

    Lateral House

    Lateral House is located in a Bangalore and has been built for a young family, which looked to me for something pure. The brief however had a strict adherence to keep costs low and...