Fantasy Island Apartment in Moscow

by Gemotrix Design
Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design

We’ve set a goal to organize the light modern interior which combine convenience, aesthetic qualities and functionality of space.
The foundation of delivered tasks was chosen as far back to the planning stage. We’ve set up the direction, “the movement vector” which interlay the way logically through all the apartment’s zones, with the help of interesting wall architecture.
Through the entrance lobby we get into the large sitting-room, where with the help of extendable glass partitions the kitchen area is detached. This decision determines the prescription of every zone logically, but at the same time doesn’t overload the space and makes it unique, light and airy.
The main emphasis in the interior is focused on the home theater zone. This is not only the necessary part of the sitting-room but also the complete art-object. The switched off TV panel “ad notam” becomes the invisible part of big black glass panel with the all round embedded light-emitting diodes (LEDs). The construction arrests sight and its prescription astonishes. And in this case the idea aesthetics doesn’t pinch the functional purpose: we mean, the space for keeping CD and books on each side. Under the glass there is the commode with drawers, and all the construction continued straight to the ceiling in the form of lustrous panels with the built-in luminaires (lamps). The luminous decisions wide choice makes the interior change according to mood preferences.


The important decoration elements are high black lustrous doors. With their help we enlarge the ceiling level and preserve the black colour. The contrasts are observed not only with the help of colour decisions but also with the materials which were used. The primary structure of smooth lustrous contrasts harmonically with homy (cozy) wood. Both of the materials underline the advantages of each other very profitably. Wood is also the “connecting” element which makes the interior integral and complete. The panels in the entrance lobby run smoothly to the kitchen zone, where that panels are emphasized with the massive wood board on the floor.
There is the “jack”(special thing) in the kitchen: the transformer –table with the remote control. One touch-and we get the dining-table, or bar counter.
The bedroom with a big quantity of windows has the separate WC-and-bathroom unit and the dressing room, of course. We’ve took in (admited) the natural light into the WC-and-bathroom unit with the help of frosted glass, which was used as a partition. Also there were used natural materials as wood and stone. The beauty of two noble materials was underlined with the combination of colours.






Fantasy and reality were interlaced in this project. And they made the wonderful “duo” of aesthetics and functionality.

Photos by: Zinur Razutdinov

  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design
  • Fantasy Island Apartment in Moscow Gemotrix Design

Sponsor

Sponsor

  • Country Estate

    Country Estate

    The Wiley residence in New Canaan, Connecticut, designed by Philip Johnson in 1952–53, was purchased with the intention of restoring the residence and adding a new pool house, pr...

  • Stone Respect

    Stone Respect

    The aim was to act respecting the current volumes of this old house, located close to the river in the village of Noutigos. Maintaining the stone facade, replacing the original win...

  • Beautiful Secluded Home in Costa Rica

    Beautiful Secluded Home i..

    ISEAMI concept eradicates in the education and awareness of its occupants and its community, that will be capable to learn about sustainable living thru its spatial living. The hou...

  • Haus von Arx

    Haus von Arx

    The former building – originally built in 1951 – had been extended, converted and renovated several times over the past years. As a consequence, it presented itself as an accum...

  • House in Nikaia

    House in Nikaia

    The new trend in green architecture is Passive Solar Building Design. In this design, building is equipped with materials and technologies which can collect solar energy during win...

  • House Studio

    House Studio

    Italian Architectural firm Studiota has designed the House Studio project. Located on Via Bertola in Turin, Italy, this 915 square foot two bedroom apartment was completely remodel...

  • Gorgeous Urban House

    Gorgeous Urban House

    Sitting on the slope of pöstlingberg in linz, the 12 x 12 meter cube takes full advantage of the lot by establishing itself as far into the north-eastern corner of the site as bui...

  • Den Loft

    Den Loft

    Den Loft is a project designed by Nordes. It is done in an eclectic style with an industrial vibe that gives it a laid-back feel while remaining stylish. Floor Plan...

  • Under the Moonlight House

    Under the Moonlight House

    The Project tries to integrate itself in the site through use of materials that have been always part of the local historical background. The house’s shape resembles typological ...

  • Hillgate Street Residence

    Hillgate Street Residence

    A new build contemporary house designed by Seth Stein Architects. Set behind a traditional façade within Hillgate Village in Notting Hill the plan extends 26 metres (85 feet) in l...