Fioravanti Poolhouse

by MDU Architects
Fioravanti Poolhouse MDU Architects

The place: a lot with a fine view located in the Bisenzio river’s valley the landscape is a sequence of wooded areas, fields, olive-groves. The land is articuladed through terracings with stone walls.
The project aims a silent insertion inside this landscape. The pool is placed on the higher level of the lot, an essential water surface extending towards the garden and the landscape and contained by a half-submerged frame of cardoso marble. A path of the same marble leads to the pool-house.
The building exploits the existing slope taking the form of a stone terracing placed at the same level of the pool. The north front, opposite to the pool, consists of a series of stone blocks, derived from the ancient terracings stone walls and forming a counterpoint to an adjacent small wooded area.
An ethereal volume “leans” on the stone blocks: it is formed by a copper roof supported by a frame of slim iron pillars and it’s conceived as a contemporary interpretation of the barn typology. It contains an ample living area linked to the pool and the landscape through completely glazed walls with iron frames.

Photos by: Pietro Savorelli

  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects
  • Fioravanti Poolhouse MDU Architects

Sponsor

Sponsor

  • F Residence

    F Residence

    Located in only about a five-minute walking distance from the railroad station, this house sits in a commercial/residential zone. As such, the neighboring houses and shops encroach...

  • House Studio

    House Studio

    Italian Architectural firm Studiota has designed the House Studio project. Located on Via Bertola in Turin, Italy, this 915 square foot two bedroom apartment was completely remodel...

  • Are Solbringen Residences

    Are Solbringen Residences

    3 houses on Åreskutan’s southern slope. Partly, the houses’ shape is a consequence of the urban regulations. Partly, the form is also the consequence of a discussion on the si...

  • Tel Aviv Town House 1

    Tel Aviv Town House 1

    Tel Aviv Town House 1 is a project completed by Pitsou Kedem Architect, and it is located in Tel Aviv, Israel. The home exists vertically, and is decorated in chic, opaque tones th...

  • Casa Camino

    Casa Camino

    The house resides in an splendid semi-arid climate plot of 2,200 m2 at an elevation of 1,450 m above sea level. The climate zone has maximun temperatures above 38° C and lows reac...

  • Mill Valley Hillside

    Mill Valley Hillside

    Type of Project
    The Mill Valley Hillside project is a residence for three generations, in two separate dwellings, under one green roof. It brings the grandparents closer to ...

  • Modern White Apartment Interior

    Modern White Apartment In..

    Russian Architectural Bureau Alexandra Fedorova has completed this modern white apartment interior located in Welton Park, Moscow. The 1,292 square foot, open plan space displays a...

  • Knock Down - Cloth Rack

    Knock Down - Cloth Rack

    The basic idea in Knock down-Cloth Rack is a simple wedge assembly, that can attach a horizontal element to a vertical load-bearing element.

  • Contemporary Mountain Lodge

    Contemporary Mountain Lod..

    The ski chalet Skarsnuten was designed by Christopher Adams and Henriette Salvesen from Architecture firm div.A. Located in Hemsedal, Norway, at an elevation of 3,300 feet, this 1,...

  • Warehouse Conversion

    Warehouse Conversion

    Located in Surry Hills, an inner-city suburb of Sydney, in the state of New South Wales, Australia, this dual fronted warehouse was transformed into a unique contemporary city home...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.