Fraser Residence

by Christopher Simmonds Architect
Fraser Residence Christopher Simmonds Architect

Juxtaposed volumes define the exterior appearance of this modern home while interweaving special volumes define the expansive interior. A generous transparency floods the living spaces with natural light and connects the home with compact yet effective outdoor living spaces.
The house takes advantage of its sloping site by inserting the garage into the lower level. This allows the elongated porch and glazed projections of the living spaces to define the home’s character in the streetscape. Subtle earth-toned brick, stained cedar siding and dark bronze aluminum glazing systems form the house’s neutral exterior palette which allow it to ease gently into a more traditional context.
A minimal palette of dark oak floors and cabinetry contrast the white surfaces of the gallery-like interior and its modern art collection.
This simplicity ensures that the people are the foreground and the home is the background of day to day living.
Awards

Best Custom Urban Infill – 2011 Greater Ottawa Home Builders Association (GOHBA) Design Awards.

Photos courtesy of Christopher Simmonds Architect

Source: ArchDaily

  • Fraser Residence Christopher Simmonds Architect
  • Fraser Residence Christopher Simmonds Architect
  • Fraser Residence Christopher Simmonds Architect
  • Fraser Residence Christopher Simmonds Architect
  • Fraser Residence Christopher Simmonds Architect
  • Fraser Residence Christopher Simmonds Architect
  • Fraser Residence Christopher Simmonds Architect
  • Fraser Residence Christopher Simmonds Architect
  • Fraser Residence Christopher Simmonds Architect
  • Fraser Residence Christopher Simmonds Architect
  • Fraser Residence Christopher Simmonds Architect
  • Fraser Residence Christopher Simmonds Architect

Sponsor

Sponsor

  • House in Valle de Morna

    House in Valle de Morna

    The property is located on a south facing hillside Morna Valley, in the center of the island of Ibiza. This is the main home on a property in which are located a number of smaller ...

  • The Sun House

    The Sun House

    We endeavoured to make the most of the site by pushing the main ‘L’ shape of the building to the rear.
    This then created an open courtyard which was private but with sti...

  • An Apartment in Moscow

    An Apartment in Moscow

    This sophisticated apartment, located in Moscow, Russia, was designed by Alexandra Fedorova. The apartment is decorated in a modern style, with a palette of mostly neutrals and dar...

  • Modern LightHouse

    Modern LightHouse

    Lighthouse was designed for a family of five, looking to relocate from a rural setting to a modern urban dream house. It is a 4,500 square foot urban infill house in Ottawa’s pla...

  • Villa Q in Finland

    Villa Q in Finland

    The modern city villa is located in North Helsinki, in an area characterized by old wooden villas. The sculptural form is motivated by the dramatic setting: the summit of a rocky h...

  • Clara House

    Clara House

    Embraced by the village, a stone house with two floors is found at the end of an alley. The intervention starts by removing all contents of the former inhabitants life experience t...

  • Zash Country Boutique Hotel

    Zash Country Boutique Hot..

    Letting yourself be wrapped up by nature, by primordial and deep sounds, by dense and elusive scents, means to walk away from your daily routine and to dive into a dimension of pos...

  • Waterfront House Coogee

    Waterfront House Coogee

    Sydney-based studio MPR Design Group has designed the Waterfront House Coogee project. Completed in 2010, this casual family contemporary retreat is located on a double block of oc...

  • A Stylish Home in Voorburg

    A Stylish Home in Voorbur..

    This private residence is located in Voorburg, the Netherlands. The interior is simple but elegant, with works of art that connect each room to the other in style. ...

  • Appartement Spectral

    Appartement Spectral

    Spectral apartment is a renovation project of a small Parisian studio, in which the lack of natural light led the client to ask us to intervene particularly on the issue of artific...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.