GP House

by Bitar Arquitectos
GP House Bitar Arquitectos

GP House has basic spaces required for a residence: living room, bedroom, family, etc., spread over two floors connected by stairs are concentrated in a vertical volume that bursts with predominant horizontal construction formally. The intersection is more evident with the use of natural stone in the region and finished in the bucket of stairs, while the rest of the volume is concrete.
The upstairs master bedroom and public areas (living room and game room) form the rear facade, which was almost entirely covered with glass, this in order to give lightness to the concrete structure, allowing these areas do not lose their continuity and enjoyed the view of the golf course, somehow eliminating visual barrier between the two spaces, inside and outside. A water mirror delimits this facade
The room is double height, giving a spacious feel to the space, a volume stands right there, that is the tv room. , Which is upstairs and there is little visible inside through a wooden lattice that gives privacy to the space, but in turn allows the entry of natural light into the room tv.
The predominant use of natural materials such as marble flooring exhibition, some walls were left in these same materials, or other concrete and painted in neutral tones. To counter was used walnut wood trimmings and doors that give warmth to the space. Highlight some metallic elements such as cross-shaped columns and railings, specially designed for the project.
As for the lighting, which not only sought to fulfill its basic function, but worked aesthetically while emphasizing objects, vegetation and facades of the house. Domes were opened in specific areas to take advantage of natural lighting, which together with the materials generate a play of light and shadows interesting.
GP HOUSE is an entirely contemporary space, designed under linear elements.

Photos by: Leonardo Walther

  • GP House Bitar Arquitectos
  • GP House Bitar Arquitectos
  • GP House Bitar Arquitectos
  • GP House Bitar Arquitectos
  • GP House Bitar Arquitectos
  • GP House Bitar Arquitectos
  • GP House Bitar Arquitectos
  • GP House Bitar Arquitectos
  • GP House Bitar Arquitectos
  • GP House Bitar Arquitectos
  • GP House Bitar Arquitectos
  • GP House Bitar Arquitectos
  • GP House Bitar Arquitectos
  • GP House Bitar Arquitectos

Sponsor

Sponsor

  • Fioravanti Poolhouse

    Fioravanti Poolhouse

    The place: a lot with a fine view located in the Bisenzio river’s valley the landscape is a sequence of wooded areas, fields, olive-groves. The land is articuladed through terrac...

  • Contemporary Mountain Lodge

    Contemporary Mountain Lod..

    The ski chalet Skarsnuten was designed by Christopher Adams and Henriette Salvesen from Architecture firm div.A. Located in Hemsedal, Norway, at an elevation of 3,300 feet, this 1,...

  • Straatweg Extension

    Straatweg Extension

    This housing extension, designed by Rotterdam based architecture studio BBVH Architecten, is located in Rotterdam. The house is built in a traditional 1930’s brick architecture w...

  • Beautiful Church Conversion in Mill Hill

    Beautiful Church Conversi..

    Mill Hill is a landmark heritage church, located in Bondi, close to Sydney's center in Australia. Baker Kavanagh Architects have converted the church into two luxury apartments, pl...

  • La Florida Residence

    La Florida Residence

    The Florida’s house is one of the most representative project in our office.
    From the beginning of the project we knew that one of the most important factors influencing t...

  • CIPEA No.4 House

    CIPEA No.4 House

    Situated in Laoshan Forest to the west of central Nanjing city, China International Practical Exhibition of Architecture (CIPEA) began in 2003 to bring twenty-four renowned interna...

  • Sustainable House Ocho

    Sustainable House Ocho

    Located in a nature preserve in the Santa Lucia Mountains, the site of oak forests and steep meadows strongly impacted and inspired Feldman Architecture’s design for House Ocho. ...

  • House in Waga-Zaimokuza

    House in Waga-Zaimokuza

    Japanese studio Architect Cafe has designed the House in Waga-Zaimokuza. Completed in 2010, this two and a half story contemporary home is located in a densely populated neighborho...

  • Motorlight Uplight Collection

    Motorlight Uplight Collec..

    The Motorlight is a unique variable angle lighting collection designed by Jake Dyson. The lighting collection is available in two versions; Motorlight Wall and Motorlight Floor. Ea...

  • Vacation House in Henne

    Vacation House in Henne

    This vacation house, located in Henne, Denmark, was designed by Mette Lange Architects. Overlooking a windy beach, the home provides a lovely view of the water. Vacation H...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.