Gedda House

by Mustafá Bucar Arquitetura
Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura

Supported on a panel of hydraulic tiles, a marquee with 5 meters in balance invites to the surprise of the courtyard, a small lot with a small patio.
The 360sqm of the house are divided in three well-defined sectors: service, intimate and social. This last one is formed by the integration of the living room, television room, dining room and a small courtyard, where the opening of the glass doors form a large balcony.
The whole house has a low ceiling of 2.60 meters that creates a sensation of coziness, except in the living room whose ceiling is sloped, creating an opening that allows the entry of sunlight.
The construction and carpentry objects were executed under the administration of the office itself, allowing the exploration of cladding elements, working tones and textures of the materials used, releasing plans and volumes, a composition made of floor, wall and ceiling.
The connection between the three sectors is punctual at the encounter of the dining room with and the kitchen, access to rooms is via a hallway closet that makes the transition to the intimate sector.
The three suites have large window doors that opens to small intimate gardens, isolated compared to other environments in the house. The service sector has great independence from the rest of the house, including its access.

Photos by: Paulo Rezende

  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura
  • Gedda House Mustafá Bucar Arquitetura

Sponsor

Sponsor

  • Ecology of Life

    Ecology of Life

    Ecology of Life is a residential project completed by Anna Shemuratova and located in Rostov-on-Don, Russia. The interior is luminous and clean, and with plenty of light sources bu...

  • Lightweight Rattan Stool

    Lightweight Rattan Stool

    Rattatan is a lightweight stool created by Polish designer Wiktoria Szawiel. The stool is made from rattan, a material commonly used for making baskets and rattan furniture. The de...

  • Villa Topoject

    Villa Topoject

    The house is located in a small valley in a mountainous area near Seoul, Korea. While the valley slopes upward, series of houses intermittently continue facing a 3 meter wide road....

  • Fitzroy House

    Fitzroy House

    Built behind the heritage façade of a landmark property in Melbourne’s Fitzroy, this project retains and restores the original frontage while adding a rear addition with three l...

  • Crimean Pinecone Lamp

    Crimean Pinecone Lamp

    Crimean Pinecone lamp is a creation of Russian designer Pavel Eekra who works in Moscow and designs lighting, furniture and art objects.

  • Studio Apartment

    Studio Apartment

    The idea of redevelopment standard studio apartment with total area of 56 square meters (602 square feet) is to combine the kitchen and living room into one multifunctional space. ...

  • The Cube

    The Cube

    The Cube adds a bright new dimension to narrow lot living. Behind the contemporary 10m frontage you’ll find a generous three bedroom, two bathroom home that offers scope for live...

  • Souldern Road

    Souldern Road

    Description: Ensconced in a beautiful, leafy corner of Brook Green, DOS Architects turned two classic Victorian terraces into one outstanding family home. The client’s vision was...

  • BES Pavilion

    BES Pavilion

    BES pavilion is a service space for an open community, focusing on the aspects of art and culture. Located in the central Ha Tinh city, BES (Bamboo + Earth + Stone) is set up from ...

  • Daylight House

    Daylight House

    This is a house in which residents live under natural lighting from the sky.
    The site is five minutes walk from the railway station, and it is surrounded by a mixture of det...