Giant Pixel

by Studio O+A
Giant Pixel Studio O+A

Giant Pixel in San Francisco is a software developer occupying three floors near the City’s Mint Plaza, an area known for creative redevelopment and modernity drawn from vintage architecture. With a busy Blue Bottle Coffee shop as neighbor and stylish restaurants just minutes away, Giant Pixel wanted a casual urban look in keeping with its neighborhood. Our design challenge was to fit a variety of distinct work areas into three small footprints—and to do so with both beauty and economy.
A laser-cut blackened steel canopy at the entrance to the office begins the exercise with computer code patterns that create a striking visual matrix and divide the front into reception and waiting areas. The custom-fabricated concrete reception desk eschews traditional forms and substitutes a sweeping sculptural elegance offset by the wit of a desk-lamp chandelier. In the basement a lounge and bar provide a cozy in-house retreat for Giant Pixel’s staff and visitors.
Upstairs a suspended fireplace and chimney create another arresting focal point evolving into mid-area workstations, a conference room, private break cabanas and finally a coffee counter at the back. Each area is spatially discreet, but each informs the other through proximity, light—and in the case of the fireplace: warmth. Throughout Giant Pixel’s office one design thought prevails: that small spaces may acquire richness through an abundance of uses and careful orchestration of detail.

Photos by: Jasper Sanidad

  • Giant Pixel Studio O+A
  • Giant Pixel Studio O+A
  • Giant Pixel Studio O+A
  • Giant Pixel Studio O+A
  • Giant Pixel Studio O+A
  • Giant Pixel Studio O+A
  • Giant Pixel Studio O+A
  • Giant Pixel Studio O+A
  • Giant Pixel Studio O+A
  • Giant Pixel Studio O+A
  • Giant Pixel Studio O+A
  • Giant Pixel Studio O+A
  • Giant Pixel Studio O+A
  • Giant Pixel Studio O+A

Sponsor

Sponsor

  • House in Talmei Elazar

    House in Talmei Elazar

    Creating an L shaped house, determined by the lot’s geometry, with flowing mass of blocks with horizontal lines and characteristics.
    The structure is relatively closed in ...

  • Luxury W Retreat Koh Samui

    Luxury W Retreat Koh Samu..

    Stay awhile. The collaborative designs of acclaimed Thai firm P49 Deesign and Maps Design Studio invite you to relax, rejuvenate and revitalize a W Retreat Koh Samui, where golden ...

  • Annandale House

    Annandale House

    The site for this house is closely bounded by residential units to the south-west and the Piano Factory warehouse apartment conversion to the north. The west and east offer framed ...

  • PA House

    PA House

    Living in the tropics is all about enjoying the nature and the climatic conditions. The unforgiving sun, the extreme humidity, the scent of earth just after the first showers and t...

  • The Nuler-Cudahy Residence

    The Nuler-Cudahy Residenc..

    This partial tear-down and reconstruction of a ’50′s modern home explores opportunities opened when one is freed from traditional design imperatives that limit architectural ex...

  • Atherton Residence

    Atherton Residence

    Located on the peninsula south of San Francisco, this house sits on an internal suburban flag lot. The previous 1950s house, removed due to structural problems, featured mature lan...

  • Residence Rotterdam

    Residence Rotterdam

    What do you get when you are the owner of a sublime villa in Rotterdam and you give designer Robert Kolenik carte blanche to redesign your interior? Eco chic eye candy for extremel...

  • Lake Union Float Home

    Lake Union Float Home

    The float was constructed in Vancouver, BC, and all structural connections had to be located beforehand. The float was moved down to the ship repair yards adjacent Gasworks Park an...

  • Yorkville Penthouse

    Yorkville Penthouse

    This 4300 s.f. contemporary penthouse by Cecconi Simone occupies an entire level in a new, hi-rise condominium in Yorkville, Downtown Toronto. In line with current social trends, t...

  • The Living Cube

    The Living Cube

    The Living Cube is a work of innovative design by Till Koenneker. It presents a multipurpose solution for storage and distribution in small apartments and various other spaces, fun...