Green Screen House

by Hideo Kumaki Architect Office
Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office

The green screen which is coved in front of building is very important function to explain for this design. This green screen are for the sun protection against inside room, and for one function of outer dinning which is healed in mind between July and the end of October. I mean that the former is one of thermal comfort adjusting, this is necessary to avoid too much expense for electric energy by Air condition. It is effective and contribute for global environment, somehow.
Actually 10 degrees difference was confirmed in the outside and the inside of green screen. And it is also because it is cooler effect by the planting of nature, and cool wind enters the room. So that, we can stay there coolly by Screen. Then, the latter is to feel comfortable and relax to see green from living and dining. And we can also go to terrace to have lunch or play pool with kids as fantastic extra room. I feel that it was given the reward of nature. We can take such a passive system in more houses and may enjoy contribution to global environment and the space creation with own pleasure.
In the situation of a previous site The site of the client was a field used as the food by the forefather from prewar days. And his mother had made’’ Rose Garden’’ which was loved for neighbors. Therefore, the wish of the client to a site was deep and he wished to keep remaining to build a predecessor’s vestige in a certain form. It used to cultivates before, but, recently hand is not, leaved it out, then it had become a place where weeds and plants grow luxuriantly.
The accumulation to a predecessor’s site was not totally renewed, but the site was felt positive by leaving some, and the directivity which connects it with the present age became a natural flow. The court yard (garden) was made from the form where two existing cherry trees which were specifically on the old site are connected, and it is arranged a rose shelf facing the road and considered it so that a local neighbor could enjoy it. I examined a planting position and walls so that wind fell out from the site southwest to the northeast area so that the healthy wind that was indispensable for the growth of the plant flowed into the site. And the Wind takes in the room even if I open any window of the garden side. The cool winds get into the room by cool effect of nature, when there is a green screen in summer. I leave the soil for a courtyard as landscape not to give waste in a building as much as possible and use remaining soil.
In the case that it is considered as the room by consisting of straight walls, there is a tendency for the boundary which assumed use into the zone to be clarified. In this time, by having divided the boundary using rounded corner, unification is given to a zone and a zone, two zones are felt so that it may be felt as one space, and always feel a family’s mutual sign in this space.

Photos by: Yukinori Okamura, Mayuko Ebina, and courtesy of Hideo Kumaki Architect Office

  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office
  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office
  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office
  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office
  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office
  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office
  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office
  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office
  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office
  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office
  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office
  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office
  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office
  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office
  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office
  • Green Screen House Hideo Kumaki Architect Office

Sponsor

Sponsor

  • Green Shadow House

    Green Shadow House

    Green Shadow House is designed by architect Mutsue Hayakusa. The design concept of the house is the repeated use of the right angles that mixes with grid pattern and the simple ver...

  • Doria

    Doria

    Doria is a private resience located in Turin, Italy. Designed by Fabio Fantolino, it is sleek and elegant, with a high degree of sophistication. Photos courtesy of...

  • Yokohama Apartment

    Yokohama Apartment

    This modern residence is a 2009 project by ON design partners located in Nishi-ku, Yokohama, Kanagawa, Japan. Designed as housing for young artists, it consists of four one-room un...

  • House in Travessa de Patrocinio

    House in Travessa de Patr..

    Description: From a small lot with it’s unique implantation, this project has raised early on a couple of challenges… and along with them, ideas emerged.
    The box housing...

  • 11 Boxes

    11 Boxes

    In order to maximize space of the site, a simple construction method was chosen. Eleven steel frame boxes are formed using steel angles and used as the main structure, while extern...

  • Hall House

    Hall House

    There is the notion in architecture of building upon the foundations of our predecessors both in theory and practice. As is the case with Hall House which seeks to reinterpret/re-i...

  • Schiller Residence

    Schiller Residence

    SaaB Architects created this contemporary home in 2011 for a client located in Lavon, Israel. The bright, open interior flows blends easily with the exterior spaces. ...

  • Casa Lucke Orozco

    Casa Lucke Orozco

    The house is located in one of the oldest residential colonies in Guadalajara, it is almost the only sheered area of a city that is mostly leveled, and this allows the place to rec...

  • Interiors of The Armani Hotel Dubai

    Interiors of The Armani H..

    This luxurious place, The Armani Hotel Dubai lives inside the world’s tallest tower Burj Khalifa. The 11 story hotel is exclusive for the Club members where they share access to ...

  • Hayden Building

    Hayden Building

    CUBE undertook a $4M renovation and reuse of this national landmark which has sat vacant since a fire gutted the building in 1985.
    The narrow Hayden floor plates present un...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.