Hasharon House 1

by Sharon Neuman Architects
Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects

The house was planned for a young family with 3 children, on a lot with a wide open view to the back, overlooking agricultural fields.
After giving a great amount of consideration to the functionality of the space and the movement scheme, we have decided to build a split level house, placing the master bedroom half way between the public area and the children’s space.
The scheme evolved into an L shape plan with the Master Bedroom placed in the middle, outside the L, being surrounded by its 2 wings.
Since basement was not part of the requirements, we decided to hang the Master Bedroom as a cantilever, thus freeing the space beneath it, enlarging the garden and allowing interesting views across the lot.

(The building code allows a space to be under 180 cm height, if it’s not to be included in the meters you pay taxes for, so the height is 179 cm)
Using the same methods, an entire wall was hung between the living room area and the staircase \ kitchen \ dining.

Photos courtesy of Sharon Neuman Architects

  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects
  • Hasharon House 1 Sharon Neuman Architects

Sponsor

Sponsor

  • Sítio da Lezíria

    Sítio da Lezíria

    The intervention site is located in Alcácer do Sal, Alentejo, a region truly strategic in the country of Portugal because of its geographical, environmental and landscape features...

  • Fioravanti Poolhouse

    Fioravanti Poolhouse

    The place: a lot with a fine view located in the Bisenzio river’s valley the landscape is a sequence of wooded areas, fields, olive-groves. The land is articuladed through terrac...

  • Warringah Road House

    Warringah Road House

    Description from the architects: This new, three storey, four bedroom, north facing residence, sited on a battle axe block was designed to take maximum advantage of outstanding vie...

  • Renovation in Montonate

    Renovation in Montonate

    This renovation of a home in Montonate, Italy, was carried out by Benedini & Partners. The design studio kept the original character of the home while adding modern comforts; there...

  • Carmel Residence

    Carmel Residence

    The house sits on a dense site facing Carmel Bay and the Pacific Ocean. Our clients were keen to be fully cognizant of this amazing setting in all areas of the home. As such the ho...

  • Mechanics Institute Hall Conversion

    Mechanics Institute Hall ..

    The 1857 Mechanics Institute Hall is located in South Yarra, a suburb in Melbourne, Victoria, Australia, and it was recently converted into a state-of-the-art inner city retreat. T...

  • Cape Schanck House

    Cape Schanck House

    The house engages with the landscape in both form and materiality. The upper level extends westwards towards the views appearing to emerge from the Ti-tree over an artificial escar...

  • H1 House

    H1 House

    The location of housing has been decisive in the genesis and development of the project, first of all we find a neighborhood of single family housing developments with a convention...

  • The Wooden Mulligan Residence

    The Wooden Mulligan Resid..

    The Mulligan Residence is a single-family wooden house designed by Rick Berry and his team from Scott Edwards Architecture. The 2,200 square foot house is located in the Manzanita,...

  • Villa G

    Villa G

    Villa G lies like a white landmark in the soft landscape at Hjellestad, near Bergen. The house is large yet not dominating, modern but not pretentious. The house has a futuristic...