Haus von Arx

by Haberstroh Schneider
Haus von Arx Haberstroh Schneider

The former building – originally built in 1951 – had been extended, converted and renovated several times over the past years. As a consequence, it presented itself as an accumulation of heterogeneous rooms and styles.
In discussions with the new owner we developed the idea of reducing the building to both its original size and primary qualities. The dismantling of all the old additional elements called for a controlled addition of new expansions. These new volumes were clustered at the western side of the plot, touching the old building only in one place. While the old building had been freed from any disturbing elements and thus restored to its classic elegance, the new cubes present a composition of simple and plastically reduced volumes. The cubes, according to their different position, spacing and size, create fascinating passageway- and patio-situations with the old building.
To the south-western side of the plot we removed the former winter garden. In its place we constructed a generous, open garden pavilion which works well as mediating element between old building, pool area and the garden.

Photos by: Fernando Guerra

  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider
  • Haus von Arx Haberstroh Schneider

Sponsor

Sponsor

  • FAD Residence

    FAD Residence

    Okanagan Valley-based interior design firm FAD Design Group has sent us photos of the FAD Residence project. This three-story contemporary home sits on a 2.47 acre lot on Okanagan ...

  • Eco Friendly Retreat in Ontario

    Eco Friendly Retreat in O..

    Set on the Cliffside of a much-cherished lake, this cottage seeks to enhance the extraordinary surrounding scenery through the thoughtful integration of building elements with the ...

  • Beautiful Sand Light

    Beautiful Sand Light

    Using traditional ceramics techniques, we have developed a new material using one of earth’s most abundant natural resources, sand, to create ephemeral lamps.

    Thes...

  • The Sun House

    The Sun House

    We endeavoured to make the most of the site by pushing the main ‘L’ shape of the building to the rear.
    This then created an open courtyard which was private but with sti...

  • Restaurant La Ville de Pins

    Restaurant La Ville de Pi..

    ‘La Ville de Pins’ is a French Restaurant Remodeling project in Sinsa-dong, Gangnam-gu, which is the hottest district at metropolitan area in the city of Seoul, Korea.
    ...

  • Six Senses Con Dao Resort

    Six Senses Con Dao Resort

    The Six Senses Con Dao site is an amazing setting and certainly one of the most beautiful places on Con Dao Island. The beach, a one kilometre long strip of white sand with its dun...

  • Ninebyfour

    Ninebyfour

    Ninebyfour is an archetypical tubelight fixture, crafted from an atypical material; wood. This is possible through the use of energy efficient Philips LED light tubes. These LED li...

  • Eichler Front Expansion

    Eichler Front Expansion

    How to expand an L shaped Eichler located in Palo Alto, California, to a square shaped floor plan with one major challenge; extending an already long dark entry hallway before ente...

  • Race Round the House

    Race Round the House

    This house was built in the residential area of Fukuoka prefecture Itoshima.
    Because it is surrounded by housing on three sides, I designed a house that can grow at ease saf...

  • 4.5×20 House

    4.5×20 House

    This house was designed for a young family with one children and grand mother, located in Van Phu new urban area in Ha Noi, Vietnam.
    The existing design is boring (like thou...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.