Home in Estaca de Bares

by OCO_STUDIO
Home in Estaca de Bares OCO_STUDIO

It is a home between medians, two plants, in which the section is considered the key to the configuration of space, although it was in the original state. Remains almost entirely the spatial structure of the existing building, but create double-height spaces, clearances are corrected, it makes a clean work spaces and creates a natural light axis crosses the main body housing from east to west, from the doors and through the stairs. Which has no risers to encourage this visual axis.
In this part of the house is located the public program, access, toilet, kitchen, living and master bedroom, located on the mezzanine and open to be.
Also, to encourage the entry of natural light in this area between medians, the deeper area, open skylights in the roof, -glass placed as if they were slabs of slate- on double-height spaces that have opened in the various plants. For light to reach the ground floor, part of the floor of the first floor in the living room with laminated glass is made transparent.
Seen from the outside, the house belies the wealth of indoor.
Independent and with its own staircase, the kids area in the southern body, has a bedroom, a bathroom and a play area with use also sleeping.
Here, a steel tube, from the foundation to the roof, supporting the ladder and help define the spaces. Under the staircase is located a storeroom with opaque glass between tubes, inside fluorescent tubes illuminate indirectly the ground floor of this area.
The model, in terms of internal structure, housing was the original building. Lack of runners, stays succeeding each other and the figure of the stairs always present in the house.
This model will allow, with minor changes of furniture, the housing is capable of generating several programmatic solutions.

Photos by: Héctor Santos-Díez

Sponsor

Sponsor

  • House in Nikaia

    House in Nikaia

    The new trend in green architecture is Passive Solar Building Design. In this design, building is equipped with materials and technologies which can collect solar energy during win...

  • Walkabout

    Walkabout

    An abandoned shed lost in a thicket of cedar and live oaks was set on a modern path by a novice builder and architect friend who were inspired to restore the neglected landscape an...

  • Curious lamp

    Curious lamp

    The lamp Curious can be used for both work and pleasure. It can be opened up to make it brighter or folded down, where the light will luminate through an opening in the wood. A spa...

  • The Olive Exclusive

    The Olive Exclusive

    This intimate boutique hotel in a tranquil corner of Windhoek embodies the very essence of chic comfort.
    The Olive Exclusive – the first ultra-luxurious sanctuary of its k...

  • Casa P12

    Casa P12

    This project takes part of a personal exploration where different blocks and the vacuum generated between them are the protagonists.
    The volume was proposed as a large white...

  • 12 Feet Wide Family House in Barcelona

    12 Feet Wide Family House..

    The house is situated in the heart of an old town district in Barcelona. The urban grid of the area is characterized by small, narrow and long plots.
    This house is probably ...

  • GiFU

    GiFU

    GiFU is a family of wooden lamps created by María del Pilar Velasco and Pau Stephens. The lighting collection is on display at the Milan Furniture Fair 2012. Shaped like a giraffe...

  • Villa Solaire

    Villa Solaire

    French architectural firms JKA and Fuga have designed the Villa Solaire. Completed in 2012, this 6,674 square foot contemporary home is a conversion of an old farm house from 1840....

  • Apartment in the Old Town of La Coruña

    Apartment in the Old Town..

    This flat is in a building of the Fifties; located in the old town of Coruña and the dwelling where the reform is going to be made is the third right.
    The building is cons...

  • Genets 3

    Genets 3

    Description: This house is limited to a single level, it is weightless on the water area that separates it from the entrance avenue. To the left, the entrance shows its gallery wal...