Home-Studio in El Carmen

by Ramon Esteve Estudio
Home-Studio in El Carmen Ramon Esteve Estudio

Set in Valencia’s historic centre, this contemporary building emerges quietly, although completely integrated to the urban plot and to the whole setting typology. The building searches to be part of the historical centre unit. The design has been developed subject to the protected patrimonial setting conditions, including the old building preservation of pre-existing elements as the corner antique stones.
The strong width front shutting wall gives a structural answer and unifies all the buildings constructive elements needs. This wall generates a container where we modelled an internal fluid and lighted volume. All the interior come altogether being solved by the same acting criteria promoting the material regularityand the light sifted by wooden lattice.
The attic crowns the building, by this the roof keeps hanging over a band of glass and lattice. In all the design the wall appears like something else than a room divider, it becomes to life. The handrails and balconies have been materialized as light metallic galvanized steel sheets that emerge horizontally from the wall, contrasting with its strength.

Photos by: Fernando Alda

  • Home-Studio in El Carmen Ramon Esteve Estudio
  • Home-Studio in El Carmen Ramon Esteve Estudio
  • Home-Studio in El Carmen Ramon Esteve Estudio
  • Home-Studio in El Carmen Ramon Esteve Estudio
  • Home-Studio in El Carmen Ramon Esteve Estudio
  • Home-Studio in El Carmen Ramon Esteve Estudio
  • Home-Studio in El Carmen Ramon Esteve Estudio
  • Home-Studio in El Carmen Ramon Esteve Estudio
  • Home-Studio in El Carmen Ramon Esteve Estudio
  • Home-Studio in El Carmen Ramon Esteve Estudio
  • Home-Studio in El Carmen Ramon Esteve Estudio

Sponsor

Sponsor

  • Twin Megaphones

    Twin Megaphones

    In Japanese, the word shitsurae means “installation” or “arrangement.” To simplify a bit, it means to arrange a given object or situation in a way that suits its nature and...

  • Depot House

    Depot House

    The Shepaug River Valley Railroad, which ran along the Bantam River in the late 19th century, stopped at this location, once the site of a tiny local train depot. We saved and rein...

  • Zephyros Villa

    Zephyros Villa

    ”The shadow of your project is captured in the landscape, so you must first hearken it” said Renzo Piano.
    From the early stages of the elaboration of the sketches we had...

  • Splendid Triplex Apartment over the Water in Sweden

    Splendid Triplex Apartmen..

    This 2,228 square foot triplex apartment is part of Gåshaga Pier, one of the most exclusive family housing projects in Sweden designed in 2001 by Sandellsandberg Architects. Situa...

  • Ecologia Montreal

    Ecologia Montreal

    The owner, Sabine Karsenti, with the collaboration of the Ecologia Foundation and her designer Gervais Fortin, had the objective to reduce to a minimum her ecological footprint by ...

  • House NA

    House NA

    Tokyo-based studio Sou Fujimoto Architects has completed the House NA project, a three story family home located in a residential district of Tokyo, Japan. Japanese Publisher Shink...

  • The Offset

    The Offset

    The idea of the project is to capture south light exposure on an eastwest lot by splitting and offsetting the second floor of a narrow and deep infill house.
    The offset betw...

  • Wedge House

    Wedge House

    We were approached by clients looking to unlock the potential of a backland site set in the rear half of an existing suburban garden in Surrey. Their brief was to create a contempo...

  • Widlund House

    Widlund House

    This house is like a funnel of light, space and sea views. The location is the west coast of the Baltic island of Öland. The white concrete box is “corsetted” in the middle, c...

  • Tiny Mini Apartment

    Tiny Mini Apartment

    This 269 square-foot Parisian pad is located in Montmartre, in the 18th arrondissement of Paris. It was recently renovated to maximize the living spaces by Paris-based firm Swan Ar...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.