House B-Wald

by Alexander Brenner Architekten
House B-Wald Alexander Brenner Architekten

Two anthracite-coloured building volumes glittering in the sunlight can be seen from the road. The gate in between them opens to a private world.
From up here, one looks down to the residence, a building composed of light-coloured cubes and dark rectangular slabs. The roof, which is paved with red bricks, braces the single building units.
Approaching the house via the curved access road reveals the contrast between the solid cubes and the lightly-weight, cantilevered sections.
The entrance area is roofed over by such an extremely projecting angled slab. Like the carports at the entrance to the site, this slab is covered with a silicon layer, which sparkles in sun and moonlight. This surfacing finish was refined as a versatile coating system by the architect in a painstaking development process.
The entrance leads to a central atrium with a glass roof, which allows sunlight right down to garden level, which is oriented towards a wood opposite the house. From the central hall, a rough wooden wall section leads to a bright living space with a kitchen and dining area.
A turnable fireplace is positioned between the eating and living areas. The fireplace’s distinctive extension penetrating the roof clearly emphasises this important area towards the outside.
Full-length and full-width glazing on the south side and on the front with the view gives the living area a depth that extends beyond the boundaries of the house.

Photos by: Zooey Braun

  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten
  • House B-Wald Alexander Brenner Architekten

Sponsor

Sponsor

  • The Factory

    The Factory

    In 1973 Ricardo Bofill discovered a cement factory, part of an industrial complex from the turn of the century, comprising over 30 silos, underground galleries and huge engine room...

  • Mosewich House

    Mosewich House

    This functional and inviting family house is perched on the edge of a steep slope in a suburban setting. Existing ponderosa pines, bunch-grass and sagebrush were carefully preserve...

  • Souldern Road

    Souldern Road

    Description: Ensconced in a beautiful, leafy corner of Brook Green, DOS Architects turned two classic Victorian terraces into one outstanding family home. The client’s vision was...

  • House on a Stream

    House on a Stream

    With a stream running through the house, this retreat in Alibag is delicately woven into the landscape, alternately opening up and closing itself to the different characteristics o...

  • Tea House

    Tea House

    At the foot of the hill dividing Hloubetin and Aloisov you’ll find a small garden. The garden is unostentatious, slightly wild but even so graceful, each spring apple and cherry ...

  • Little Printer

    Little Printer

    Little Printer prints your social media updates, news, puzzles, news, and more on a small piece of paper. In this way, you have your offline entertainment throughout the day.

  • Queen Astrid Park

    Queen Astrid Park

    Singaporean architectural firm Aamer Architects have designed the Queen Astrid Park house. This large contemporary home is made up of several volumes, allowing for grand courtyards...

  • Lacrimi Si Sfinti

    Lacrimi Si Sfinti

    Lacrimi si sfinti ("Tears and Saints") is a restaurant located in Bucharest, Romania, and was designed by Cristian Corvin. The space is designed in a traditional Romanian style... ...

  • The Carrillo Residence

    The Carrillo Residence

    The Carrillo Residence occupies a long narrow site on the rim of Santa Monica Canyon with distant views of the Pacific Ocean. Designed for a young couple with two children, the hou...

  • Gili Lankanfushi

    Gili Lankanfushi

    Maldives is an intimate coral island in a sparkling lagoon, with jetties threading across the water out to spacious villa accommodations. Everywhere you look, marine life abounds. ...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.