House IV

by De Bever Architecten
House IV De Bever Architecten

The house is situated on a corner lot in the typical 30’s district ‘de Elzent’ against the natural landscape of the river Dommel valley, in the center of Eindhoven, The Netherlands. The existing main house is relatively small in structure, however the lot size is sufficient enough to resist an carefully threaded extension. An extension where extra comfort is added to the existing house.
The transparent addition to the house is a continuation of an earlier exterior expansion with thin floating concrete eaves. These overhangs give a balanced picture, allowing the spaces seamlessly to blend, and gives the garden an intimate enclosed character. The sightlines are important, creating separate spaces as a study niche, a lowered seating area with wide windowsills and a hanging fireplace. The roof connects the spaces seamlessly into each other.
Much attention is paid to careful detailing. Positioning of roof lights, (curved) walls, steps, niches which store the curtains, floor heating and cooling ceiling, acoustic panels and lighting are concealed and determine the appearance and character of the area.

Photos by: Norbert van Onna

  • House IV De Bever Architecten
  • House IV De Bever Architecten
  • House IV De Bever Architecten
  • House IV De Bever Architecten
  • House IV De Bever Architecten
  • House IV De Bever Architecten
  • House IV De Bever Architecten
  • House IV De Bever Architecten
  • House IV De Bever Architecten
  • House IV De Bever Architecten
  • House IV De Bever Architecten
  • House IV De Bever Architecten
  • House IV De Bever Architecten

Sponsor

Sponsor

  • South Yarra Pool House

    South Yarra Pool House

    The shape of the Pool House stems from historic beginnings whilst being carefully adapted with discrete folds creating subtle shadows. The structure was constructed from steel, wit...

  • Housing Building of Seven Units

    Housing Building of Seven..

    A discreet and reduced architecture with hidden openings based on a compact and pure volume. One of the main intentions of the project consists in the insertion of a residential bu...

  • Nest - Multifunctionel futon furniture

    Nest - Multifunctionel fu..

    Nest is a redesign of traditional futon furniture designed by a young team of Anders Backe, Ida Sofie Gøtzsche Lange, Anne-Sofie Voss, Lars Wigh and Troels Rask Pedersen in collab...

  • The Inspiration

    The Inspiration

    Welcome to The Inspiration, a home that’s likely to inspire all kinds of fun. The huge entertainment zone incorporates open-plan living and meals spaces, which flow out onto a bi...

  • Cloudy House

    Cloudy House

    Danish architectural firm LASC Studio has designed the Cloudy House, an extension to a house from the '30s in Copenhagen. Following is some information from the architect, "The roo...

  • Lake Union Float Home

    Lake Union Float Home

    The float was constructed in Vancouver, BC, and all structural connections had to be located beforehand. The float was moved down to the ship repair yards adjacent Gasworks Park an...

  • GP House

    GP House

    GP House has basic spaces required for a residence: living room, bedroom, family, etc., spread over two floors connected by stairs are concentrated in a vertical volume that bursts...

  • Interno Fraciscio

    Interno Fraciscio

    The apartment had such height that the firm has decided to use to split the space.
    It was given a second wood  skin that gives a special atmosphere of uniformity.
    It...

  • Casa 8

    Casa 8

    Located in a residential neighborhood in Brasilia, Brazil, the “House 8″ is a family residence that offers the simplicity of architecture through the choice of materials with a...

  • Muskoka Boathouse

    Muskoka Boathouse

    This rebuilt boathouse contains a new 600 sq.ft. second storey guest suite – complete with kitchenette, living space, three piece washroom, bedroom and roof terrace. Situated at ...

  • Oikia Panorama Voulas Villa

    Oikia Panorama Voulas Villa by Dimitris Interiors Economou

  • Hacienda Sac Chich

    Hacienda Sac Chich by Reyes Ríos + Larraín Arquitectos

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.