House In

by Miyahara Architect Office
House In Miyahara Architect Office

If the standard of the modern family group is said to be a nuclear family, I feel that the contemporary family is evolving even further. The nuclear family is breaking down, resulting in an “individualized family” with each member being the basic unit. Thus, if the residence for a nuclear family is an nLDK composition, my task here was to explore the ideal residence for an individualized family.




House In sees the individual as the basic unit, and is designed with four private rooms and shared spaces for the four residents. Spaces are provided within the residence just like pocket parks in urban planning. The dimensions hope to offer various places and means for the residents – adults who each spend more time by themselves – to have the opportunity to congregate naturally.
The courtyard with the evergreen ash, living room, common study, and floating balcony of fiberglass reinforced plastic (FRP) grating each serve as shared spaces; they have different purposes and are positioned at calculated distances. The methods of approach are also diverse: the resident could be walking across the concrete block pavement, climbing the cantilever stairs, or passing through private rooms. The shared spaces also remain connected enough to allow people to feel each other’s presence, so that the sense of communication will be relayed to the next shared space: for example, through the vaulted stairs, through the FRP grating, or through the low window.
House In aims to bring in the natural flow of communication that occurs in city life into the residence, enabling members of the individualized family to communicate more easily and frequently. This I believe results in a superior residence with better functionality.”


Photos courtesy of Miyahara Architect Office

Source: ANP

  • House In Miyahara Architect Office
  • House In Miyahara Architect Office
  • House In Miyahara Architect Office
  • House In Miyahara Architect Office
  • House In Miyahara Architect Office
  • House In Miyahara Architect Office
  • House In Miyahara Architect Office
  • House In Miyahara Architect Office
  • House In Miyahara Architect Office
  • House In Miyahara Architect Office
  • House In Miyahara Architect Office
  • House In Miyahara Architect Office

Sponsor

Sponsor

  • The Podil Loft Apartment

    The Podil Loft Apartment

    Loft aesthetics seemed to be the best solution for this apartment located in a historical building in the city’s old commercial district named Podil. After removing a gypsum plas...

  • The Deck House

    The Deck House

    The Deck House was designed by Choo Gim Wah Architect and is located in Janda Baik, a small village in Pahang, Malaysia. The home is perched on a steep hill and surrounded by a lus...

  • Scandinavian Design: The Home of Morten Bo Jensen

    Scandinavian Design: The ..

    The Apartment & the inhabitants
    Chief designer in Vipp, Morten Bo Jensen, has settled down in a private space that reflects how he works professionally. Together with his gi...

  • Flinders House

    Flinders House

    Located on a stretch of cliff-top land with views towards the sea, the site is at the end of cul de sac and abuts the Flinders Golf Course on two sides. The brief was to design “...

  • The Freedom

    The Freedom

    Welcome to The Freedom, the big modern home that gives you all the room you need to be yourself. Combining a meal area, galley-style kitchen, computer nook and living space, the hu...

  • Warehouse Conversion

    Warehouse Conversion

    Located in Surry Hills, an inner-city suburb of Sydney, in the state of New South Wales, Australia, this dual fronted warehouse was transformed into a unique contemporary city home...

  • Yesterday Island light

    Yesterday Island light

    Description from the designer: The Diomede Islands are located in the middle of the Bering Strait between Alaska and Siberia, and their awkward man-made separation inspired us. The...

  • Design & Wine Hotel

    Design & Wine Hotel

    Pedro Guimarães has transformed a historic manor building from the 18th century in the heart of Caminha into a sophisticated oasis for art and wine lovers alike. Design & Wine Hot...

  • Giant Pixel

    Giant Pixel

    Giant Pixel in San Francisco is a software developer occupying three floors near the City’s Mint Plaza, an area known for creative redevelopment and modernity drawn from vintage ...

  • Alendal Summerhouse

    Alendal Summerhouse

    The Alendal Summer House is an object adrift in the landscape, set upon a remote rocky promontory overlooking the Vignafjord, to the South of Bergen. The house is intended to prov...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.