House K

by GRAUX
House K GRAUX

The property is located in a quiet, wooded area. The house is built against the right neighbor. The left neighbor is a detached house. The house is at the front 12.70 wide and is tapered and parallel to the parcel toward the rear. The roof is retracted so that the cornice is at 5.79m.
The challenging form of the plot and the orientation, make sure that we have gone looking for a type of home that meets these conditions and also provides an architectural value. The requested program with limited living space was poured into a patio home with abundant light. By choosing this concept, the southern sun invades deep into the house. The living areas at the top are linked to a south facing terrace. The small terrace at the rear of the house composes the views to the wooded area. The entrance, sleeping area, bathroom and storeroom are on the ground floor.
The client chooses a house with enough light and views, but with some privacy. The window openings are chosen in the privacy of the residents. Some windows are recessed so that a few bricks filtered light enters. At the terrace on the top floor is the front covered with white slats. These are rotated so that the west sun may fall on the terrace overlooking the forest. The privacy at the front of the building create introverted spaces on the floor.
In terms of materialization we’ve chosen a light brown / beige brick with black aluminum joinery. The edge and the slats in the front are materialized in white aluminum.

Photos by: Luc Roymans

  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX
  • House K GRAUX

Sponsor

Sponsor

  • Mill Valley Hillside

    Mill Valley Hillside

    Type of Project
    The Mill Valley Hillside project is a residence for three generations, in two separate dwellings, under one green roof. It brings the grandparents closer to ...

  • House at Piper’s End

    House at Piper’s End

    This new family house replaces a dilapidated farmhouse on 2 acre site in rural Hertfordshire. Planning permission for the house, which is within the Greenbelt, was awarded because ...

  • Tenaya Residence

    Tenaya Residence

    Owner-Builder Sergey Sergeyevsky has sent us photos of a custom luxury home that was designed by Las Vegas-based studio DesignCell. Completed in 2011, this 6,709 square foot, five ...

  • Casa nel Bosco di Ulivi

    Casa nel Bosco di Ulivi

    The land on which it should have been made the new building was and still is full of beautiful olive trees. The intention of the designer was to maintain the integrity of the perce...

  • American Standards Lamp

    American Standards Lamp

    For better or worse, construction materials, methods, and dimensions are quite homogenized in the United States. From the 2×4 wall studs to the cheap light switches, it seems that...

  • Getmana Street

    Getmana Street

    Getmana Street is a private residence designed by Olga Akulova DESIGN. It is located in Kiev, Ukraine, and was completed in 2013. Photos courtesy of Olga Akulova DESI...

  • CORMAC Residence

    CORMAC Residence

    With a passion for modern architecture and an international understanding of style, the homeowners approached the architects seeking something unique and suitable for their growing...

  • De Beauvoir Road

    De Beauvoir Road

    De Beauvoir Road is a home refurbished by Scott Architects, and located in London, England. Completed in 2013, the resulting interior combines traditional and contemporary design, ...

  • Buena Vista Residence

    Buena Vista Residence

    The Buena Vista Terrace renovation began as an effort to transform a segmented two story residence into a vertically integrated, contemporary garden home. The client sought a solut...

  • NEW Hotel

    NEW Hotel

    The project of re-NEW-ing the former Olympic Palace Hotel, a fixture on Filellinon Street, was all about establishing the right Brazilian-Greek connection. Leaving behind their tra...