House MJ

by Kombinat Architects
House MJ Kombinat Architects

House MJ stands on the outskirts on a once undeveloped patch of meadow between residential houses and forest edge. The house stands detached from the road, on the slope higher up, overlooking the town of Novo Mesto. Due to the views and the configuration of the plot, the house opens towards northwest. With the slight split of levels it adapts to the terrain and at the same time separates the living from the sleeping area. The house is without corridors, the rooms can be entered from the shifted landing, which is part of the living area. The shape of the roof allows the morning sun from the southeast to light the entrance, bathroom and the living room. The construction is prefabricated timber frame with larch wood facade.
The garage with the carport in detached from the house and stands at the street. It is dug into the slope so as not to obstruct the views from the house. Traces of wooden formwork on the exposed concrete establish a dialogue between the garage and the house.

Photos courtesy of the Architect

  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects
  • House MJ Kombinat Architects

Sponsor

Sponsor

  • Ayazpaşa House

    Ayazpaşa House

    Ayazpaşa house gets a fresh new makeover. Displaying more recent pieces from the Autoban collection including the cosy Nest Chair and a specially enlarged version of the Deco Sofa...

  • Apartment in Panorama-Voula

    Apartment in Panorama-Vou..

    Two apartments were transformed into one to accommodate a young couple and a future family. The result was a bright apartment with a feeling of lightness and tranquility.
    S...

  • Small Box

    Small Box

    The residence is built on the western hillside of Mt. Moiwa, overlooking the city of Sapporo. From the casual lifestyle of the client and his wife, and also the request to have a p...

  • Ultramodern Shell Residence

    Ultramodern Shell Residen..

    A large shell shaped structure finds itself in the middle of the woods. It is hard to determine what exactly the structure is, and unlike the surrounding caves and rocks, it clearl...

  • Urban Townhouse

    Urban Townhouse

    This five-floor residence is constructed within the fixed footprint of an existing three-story townhouse on a typically narrow infill Manhattan plot, sharing party walls with the a...

  • Seaside Cottages Scatter

    Seaside Cottages Scatter

    The Cedar shake clad exteriors and billowing American flags waving in the ocean breeze paint a picture of the quintessential New England retreat. Interiors are full of life and spi...

  • San Francisco Apartment

    San Francisco Apartment

    San Francisco Apartment is a private residence designed by Butler Armsden Architects, and located, as its name suggests, in San Francisco, California. The apartment's terrace boast...

  • P House

    P House

    This 5,726 square foot residence was designed by South Korean architect Hahn Joh. Located in Jongno-gu, a district in central Seoul, South Korea, the two-story home is the first on...

  • Apartamento VLE

    Apartamento VLE

    Apartamento VLE was completed by Ar4 Arquitetos in 2013. It is located in São Paulo, Brazil, and features a unique piece of wall art, which gives the space character and personali...

  • Le 205

    Le 205

    Le 205 is a private home designed by ATELIER MODERNO. It is located in Montreal, Quebec, Canada. Photos courtesy of ATELIER MODERNO

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.