House MM

by Federico Delrosso Architects
House MM Federico Delrosso Architects

This villa is laid out on a single floor and is characterized by a large wholly transparent volume which unites two apparently distinct bodies, one for the living area and the other for the sleeping quarters. This transparent area, through which the natural surroundings completely penetrate the house, is the entrance-living area devoted to the most convivial activities of the occupants, enabling them to enjoy the beautiful and natural variations in light during the day.
“The two extreme volumes have different designs: the first has a trapezoidal form, the other is a flat block. I tried in this way to interpret the skyline of the mountains onto which the building faces. It is the landscape that I have admired and lived in for over thirty years, living with my family in the house next door. Besides, to me this project represents the conclusion of a personal and professional journey in which I am and will remain deeply rooted….” F.D.
The architecture is white and light, as if it had been placed gently on the ground.

The interiors have the lightness of naturalness: concrete for the floors and the color white for the walls. In them are set horizontal slits, at sitting height, which allow the inhabitants to feel constantly connected to the landscape outside.

Photos courtesy of Federico Delrosso Architects

  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects
  • House MM Federico Delrosso Architects

Sponsor

Sponsor

  • Hillside House

    Hillside House

    Nestled in the hills of Mill Valley, California, just across the Golden Gate Bridge from San Francisco, Hillside House has just received certification as the first LEED for Homes P...

  • Slice shelf

    Slice shelf

    What would a shelving system look like if playful customization was its main Objective ? This question urged the Danish design studio KiBiSi to design SLICE – an architectural re...

  • Parnell House

    Parnell House

    BOX Living recently completed the Parnell House project. This two story modern house is nestled in a wooded area in Auckland, New Zealand. The lower level has a large living area a...

  • House K

    House K

    The property is located in a quiet, wooded area. The house is built against the right neighbor. The left neighbor is a detached house. The house is at the front 12.70 wide and is t...

  • Sustainable Architecturel Fincube

    Sustainable Architecturel..

    The Finecube is an individually designed and multifunctional living unit providing temporary accommodation and design. By using natural materials, the building fits in the rural an...

  • Casa Valna

    Casa Valna

    This is a family house in a subdivision of the area of Santa Fe in Mexico City. The first condition for the solution was to give the client a project to optimize building space wit...

  • House NC

    House NC

    650 square meters were needed to solve all the requirements of the owner. The house would have to be spread over three floors in order to adjust to about 10 meters in height differ...

  • Walkabout

    Walkabout

    An abandoned shed lost in a thicket of cedar and live oaks was set on a modern path by a novice builder and architect friend who were inspired to restore the neglected landscape an...

  • Nettleton 198

    Nettleton 198

    Cape Town-based studio SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects has designed the Nettleton 198 residence in collaboration with interior design studio OKHA Interiors.

  • 5-Star Indigo Pearl Hotel

    5-Star Indigo Pearl Hotel

    Set against a backdrop of dense rain-forest filled with rare wildlife, Indigo Pearl unfolds along Phuket's sheltered northern shore - a beach front property of golden sand and unin...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.