House THE

by N-lab Architects
House THE N-lab Architects

The clearly defined volumes play with the concepts of heaviness and lightness. A walk around the single-family house reveals firmly anchored volumes and floating bodies creating large overhangs. The four facades were treated with regard to local conditions. The few openings to neighboring buildings are partially covered in wooden slats in order to filter the views from and to the most private areas.
The largest opening is on the garden side, where the entire first floor is raised off the ground,, to maximize the living area and to blur the boundaries between the inside and the outside. The number of materials in the interior have been limited to create a calm atmosphere and to focus on the many views outside the house.


Photos courtesy of N-lab architects

  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects
  • House THE N-lab Architects

Sponsor

Sponsor

  • The Deck House

    The Deck House

    The Deck House was designed by Choo Gim Wah Architect and is located in Janda Baik, a small village in Pahang, Malaysia. The home is perched on a steep hill and surrounded by a lus...

  • House NC

    House NC

    650 square meters were needed to solve all the requirements of the owner. The house would have to be spread over three floors in order to adjust to about 10 meters in height differ...

  • The Pearle

    The Pearle

    The Pearle is a substantial home able to easily accommodate a growing family. The master suite is a highlight, with its big walk-in robe and ensuite bathroom, and it’s one of fou...

  • Giant Pixel

    Giant Pixel

    Giant Pixel in San Francisco is a software developer occupying three floors near the City’s Mint Plaza, an area known for creative redevelopment and modernity drawn from vintage ...

  • Clean, Simple Lines

    Clean, Simple Lines

    Description of the House, its local & occupants


    Situated in the amazing location of Walsh Bay underneath the iconic Harbour Bridge this 80’s apartment block...

  • Ita House

    Ita House

    Taller5 has been successful in a play whose main theme is the balance between large windows, water mirror and stone finishes through two architectural bodies cuddling a vacuum.

  • Container House

    Container House

    Two San Francisco art and travel addicts overhauled a loft and customized a pair of shipping containers to accommodate their collection and reflect their passions.

  • House Zochental

    House Zochental

    Liebel Architekten BDA created this modern residence for a family living in Aalen, Germany. Although the sloped site seemed to be unfit for building purposes, it proved to be an ex...

  • A Luxurious Living Room

    A Luxurious Living Room

    My name is Eduard Caliman and I am an architectural visualizer based in Leeds, United Kingdom. I have been working in this field for about 4 years and I specialize in the creation ...

  • G Seven

    G Seven

    Take a look at the G Seven home renovation by Fixonic in upper class Braemar Hill, at the south of North Point on the Hong Kong Island. This home is decorated with contemporary woo...

  • Eden Hotel

    Eden Hotel by Antonio Citterio Patricia Viel and Partn

  • Studio in the woods in Madrid

    Studio in the woods in Madrid by Selgascano Arquitectos